Un alumne de dotze anys que cursa primer d’ESO a l’Institut Rubió i Ors va propinar ahir dilluns diverses ganivetades lleus a l’esquena d’una companya del centre durant el descans entre classes, segons han informat els Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet.

La víctima, que també és menor, va ser traslladada amb ferides lleus a l’Hospital Sant Joan de Déu i ja ha estat donada d’alta.

El menor presumpte agressor es troba ara amb els seus pares. Després dels fets, el noi va ser retingut pels professors fins que els Mossos se’n van fer càrrec i posteriorment va ser lliurat a la seva família. De moment, se’n desconeix la motivació o si l’alumne havia tingut episodis agressius amb la resta de companys d’Institut.

Els Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet s’han fet càrrec de la instrucció del cas i serà la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), qui porti a terme el procediment administratiu ja que l’edat de l’agressor el fa inimputable.

El Departament d’Educació ha explicat que un incident d’aquestes característiques obliga el centre a posar en marxa un sistema de protecció psicològica a la comunitat educativa, així com suport per atendre les dificultats que pugui generar una situació d’aquesta mena. En aquest sentit, el Departament d’Educació ha informat que ja ha enviat un equip de psicòlegs i professionals de l’USAV (Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència) per assessorar i donar suport i atenció psicològica d’urgència.

El succés ha aixecat una gran expectació mediàtica. Des de l’Institut no s’han volgut fer declaracions. El centre manté les classes amb normalitat.

D’altra banda, a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans, Jesús Husillos, s’ha referit a aquest succés, que està sota secret de sumari. “Vull traslladar un missatge de calma i tranquil·litat. Els nostres infants estan segurs a les escoles de la ciutat. Ara és fàcil, amb les xarxes socials, començar a especular. Però no podem oblidar que es tracta de nens de només 12 anys. És un fet lamentable però puntual”.

Entrevista a Jesús Husillos tinent d’alcaldia de Seguretat