Un grup de voluntaris va dedicar el matí de dissabte a netejar l’entorn del riu Llobregat recollint tota mena de brutícia que després es va enviar directament a sanejament. D’aquesta manera, a la llera i al seu camí d’accés es van trobar plàstics i envasos (6 quilos), ferralla (8 quilos), vidre (3 quilos), envasos d’oli (3 quilos) i resta de residus (12 quilos).

Toni Martínez, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha explicat que aquesta acció de neteja popular s’ha fet “per dos motius. Per fer la neteja dels residus que per desgràcia deixa la gent incívica, i també per apropar el riu a ciutadania”.

El grup de voluntaris va expressar la seva satisfacció per haver netejat la llera i el camí d’accés al riu Llobregat. Hilda, una de les voluntàries, considera que “desconeixia que aquest entorn tan a prop de casa estigués tant brut. Per això hem volgut participar tota la família”. En aquest sentit, Marta, una altra voluntària, creu que ha servit per “prendre consciència del món en què vivim. Realment, no t’adones de la brutícia que hi ha al riu fins que no la reculls”.

L’acció solidària en aquest espai natural s’emmarca dins de la campanya “Netegem Europa“. En total van participar 34 persones, la gran majoria famílies amb nens. Sota el marc d’aquesta mateixa campanya, l’any passat, a Catalunya, es van recollir més de 90 tones de deixalles, la gran majoria van ser pneumàtics i ferralla, runes, envasos lleugers de plàstic i ampolles de vidre.