L’Hospitalet celebrarà el proper dissabte una gran festa per commemorar el Dia Mundial dels Drets dels Infants. Entitats i associacions de la ciutat oferiran tallers i activitats durant tot el dia. Benestar i Família recorda la crítica situació de molts infants de L’Hospitalet degut a la crisi.

La Xarxa Local de Serveis d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha preparat, conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, un extens programa d’activitats per celebrar el Dia MUndial de la Infància. El proper dissabte 23 de Novembre, els nens i nenes de la ciutat podran gaudir amb amics i familiars de jocs i tallers a l’Avinguda Primavera del barri de la Florida. Hi hauran activitats des de les 10 del matí fins les 19:30 de la tarda.

Aprofitant la celebració d’aquest dia mundial, des de l’Àrea de Benestar i Famílies de L’Hospitalet volen constatar les mancances que encara avui dia pateixen molts infants. Dolors Fernàndez, Regidora d’aquesta Àrea explica que la situació de crisi comporta que les famílies tinguin menys ingressos. “Quan les prestacions s’acaben, només els queda confiar en l’Administració. Per això, a L’Hospitalet no hi ha cap nen que necessiti una beca menjador i no la tingui”.

A L’Hospitalet existeix una Xarxa d’Atenció a la Infància i l’Adolescència que permet treballar de forma conjunta a les administracions i les entitats amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar dels infants. Segons Fernàndez, “cada vegada hi ha més lleis que defensen els drets dels infants i això significa més protecció. Però el que cal és canviar el pensament social i despertar la consciencia de la societat”.

Una entitat dedicada a la Infància

Nou Quitxalles és una Associació Social i Educativa ubicada al barri de Bellvitge ique treballa per cobrir les necessitats més immediates dels infants des de fa més de 30 anys. Aquesta setmana ha estat treballant, amb els més petits i també els seus pares, sobre conscienciació dels seus drets. Però reivindica una feina diària. De fet, fan campanyes de recollida d’aliments, de material escolar i productes d’higiene durant tot l’any.

Belén Maján, Coordinadora de Campanyes Solidàries de Nou Quitxalles, assegura que “moltes famílies sense recursos no poden garantir una alimentació o un habitatge ni a ells mateixos ni als seus fills. I les famílies s’enfronten a aquestes necessitats cada dia, per això nosaltres fem campanyes contínuament”

Nou Quitxalles vol obrir els seus horitzons més enllà del Gornal i Bellvitge i des de fa uns mesos impulsen campanyes solidàries, també, a través d’Internet. Una manera de poder donar cobertura als infants d’arreu de Catalunya.