El Centre Cultural La Bòbila acull fins al 28 de juny l’exposició “Manualidades de Costura”, una mostra que dona a conèixer alguns dels treballs que al llarg dels anys han realitzat una vintena d’alumnes que han passat pels tallers de costura de la Casa de Retal, ubicada al barri de Can Vidalet d’Esplugues.

Es tracta d’una botiga de teles i merceria que també ofereix cursos de diferents tècniques i tipus de labors. Després de més d’una dècada de trajectòria, ara exposen una representació d’una setantena de peces elaborades per alumnes dels tallers, com bosses de mà, moneders, coixins o cobrellits.

La professora i també propietària de la Casa del Retal, Patricia Gaete, explica que “a l’exposició hi podem trobar treballs de les diferents disciplines que ensenyem a la botiga, com patchwork, punta de boixets, cartronatge, brodat a mà i costura. A més, totes les tècniques que fem les combinem entre sí per enriquir les labors”.

Diferents disciplines que inclouen també tècniques de costura d’arreu del món. Per exemple a Lola Fernández, unes de les alumnes que participen en l’exposició, diu que “tenia ganes d’experimentar amb el boro japonès, una tècnica que consisteix en aprofitar la roba unint-ne diferents retalls i brodant-la a sobre perquè quedi més maca”.

De la mateixa manera, la Merche Castellà, una altra de les alumnes, presenta dos coixins fets amb la tènica hawaiana. “El procediment és a la inversa; primer es fa un forat i després s’hi col·loca el dibuix”, explica.

La diversitat de les tècniques de costura que s’hi exposen també es veu reflectida en una gran varietat d’objectes i peces de decoració com figures, capses folrades o, fins i tot, una fotografia reproduïda en quatre capes de tela de diferents nivells de color.

L’exposició “Manualidades de Costura” es podrà veure al Centre Cultural La Bòbila fins el 28 de juny.