Premium PSU, empresa hospitalenca amb més de 40 anys d’experiència, ha donat a conèixer una de les seves últimes novetats, el carregador Floox, que omple la bateria dels cotxes elèctrics en només 30 minuts.

Floox té tres models de carregadors diferents: Ultrafloox, que carrega la bateria en mitja hora; i Superfloox i Powerfloox, que fan el mateix en unes dues hores. En tots els casos es redueix de forma significativa el temps que es triga amb carregadors convencionals. Així ho assegura el CEO de la companyia, Jordi Gazo, que creu que això pot ser clau per tal que els usuaris es decantin pels vehicles elèctrics: “La gent pensarà a donar el pas. Ara es necessiten entre vuit i deu hores per carregar una bateria i no tothom pot”.

Floox és la darrera novetat però no serà l’última d’una empresa que aposta per la innovació de forma clara. Una de les idees en les quals ja es treballa des de Premium PSU és un carregador sense fil, amb tecnologia wireless. “És un concepte similar a carregar un mòbil en una plataforma. El mateix passaria amb el vehicle posant una placa a l’asfalt que seria capaç de subministrar l’energia per inducció”, afirma Gazo.

“Es tracta d’un repte tecnològic molt important però crec que en tres o cinc anys podríem tenir ja els primers demostradors”, explica Jordi Gazo sobre una de les innovacions que podria transformar el mercat dels vehicles elèctrics.

Empresa en creixement

Les xifres de Premium PSU han mantingut un creixement sostingut des de fa anys, fins i tot en època Covid. Una bona salut que el seu CEO, Jordi Gazo, explica per la forma de fer de l’empresa: “Som una empresa veterana, amb més de 40 anys, però intentem tenir cultura d’startup. Som una plantilla jove, amb ganes de fer coses, curiosos, amb idees…”, explica Gazo. “Intentem que el producte sigui molt complet, amb valor afegit”, sentencia.

Tot apunta que els vehicles elèctrics, ja presents en el nostre dia a dia, creixeran de forma notable en pròxims anys, de la mateixa forma que ho ha fet al nord d’Europa. I una empresa de l’Hospitalet, Premium PSU, pot ser protagonista d’aquest nou escenari.