Una nova concentració a l’Acollidora ha posat la cloenda a la Setmana de la Solidaritat a la ciutat que enguany ha tingut com a objectiu conscienciar de la situació de les persones refugiades de països en conflicte. Els alumnes de l’EMCCA i de Plàudite Teatre han interpretat un fragment de l’obra “El metge d’Aleph”.
Set dies d’activitats per conscienciar respecte de la solidaritat amb el proïsme i amb la gent que s’ho passa malament per causes polítiques, socials, religioses o ètniques i que es veuen obligats a marxar dels seus països per risc de ser assassinats.
Persones que viuen en situacions de greus conflictes i demanen refugi en altres països que no sempre els acullen. La Setmana de la Solidaritat ha apostat enguany per donar veu a una situació, de vegades, insostenible.
També s’ha volgut denunciar l’incompliment dels compromisos d’acollida per part dels governs europeus. Les entitats organitzadores han fet un balanç positiu d’aquesta edició. Enric Roldán, de l’Espai de Ciutadania.
“Aquest any l’objectiu era diferent i més difícil ja que no hem volgut recollir diners i aliments sinó conscienciar de la tragèdia humana que suposa el periple dels refugiats. Voldria destacar la resposta de les escoles que han col•laborat amb una resposta fantàstica”.
Roldán ha parlat de “trenta escoles que han participat i que han fet moltes coses diferents amb cartells, aplicacions de mòbil i treballs diversos. Intentarem recopilar-ho tot i que sigui accessible per a tothom“.
Roldán té “una sensació d’impotència davant de la reacció dels governs que veuen com poden morir nens per la situació en què es troben i que no facin res. Per la seva banda, el tècnic de la FAPAC, Nacho Pallás, ha destacat “l’exposició que tenim al Barradas on els alumnes de col•legis i instituts mostren la seva feina sobre la problemàtica dels refugiats”.
Pallás creu que “hi ha un missatge unitari amb feines molts diferents a través de la mirada de nens i joves. Una feina de conscienciar als nens que assimilen allò que passa a prop d’ells i que els toca de més a prop del que sembla”.
A banda de la implicació de les escoles, durant la Setmana de la Solidaritat s’han organitzat exposicions, xerrades, tallers per a infants i representacions teatrals.