La Carnisseria Can Salat de L’H ha rebut el Diploma de Mestres Artesans de la Generalitat. Una distinció que s’atorga a aquells artesans que compleixen certs mèrits de creativitat i coneixements en el seu camp i que disposen de carnet d’artesà alimentari.

El Diploma de Mestres Artesans Alimentaris ha estat atorgat a la carnisseria ‘Can Salat’, a Santa Eulàlia, propietat de Neus Salat, i a la xurreria hospitalenca, “La Confianza” a l’avinguda Europa, 29, a Bellvitge, propietat de Jose Ángel Lunar.

Un reconeixement a la tècnica i tradició d’aquests locals. Per aspirar al guardó cal tenir una trajectòria d’almenys 15 anys. En el cas de la Neus, ella és la tercera generació que porta la botiga. Una cansaladeria que va obrir les portes ara fa 89 anys, a l’any 1930. És per això que a banda de cursos oficials, l’aprenentatge de mares i pares a fills ha estat clau per mantenir la qualitat dels seus productes durant tants anys. El producte estrella de ‘Can Salat’ són les botifarres i embotits tradicionals, fets amb la tècnica de “tota la vida”.

Aquest diploma pretén fomentar els valors econòmics, culturals i socials de l’artesania alimentària a Catalunya, a banda de revaloritzar i preservar les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris. El diploma s’ha atorgat a 23 professionals catalans més.