Professional del CAP Amadeu Torner han visitat els alumnes de primer i sisè de primària de l’escola Paco Candel dins del programa “Dents Fortes i Sanes”, una iniciativa de de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) per fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca des que som petits. En cada revisió s’emet un informe per a les famílies.

Entre els cinc i sis anys, gairebé el 31,15% dels infants tenen més d’una dent amb càries. En nens de 3 anys el percentatge s’acosta al 20% i molts d’aquests nens no reben el tractament adequat d’aquestes lesions per la falta de col·laboració.

Per conscienciar d’aquesta problemàtica els professionals han fet diferents accions a l’aula. Primer han fet una xerrada explicant com és la boca i ensenyant com raspallar bé les dents i després han fet les revisions bucondentals als infants.  “Les dents s’han de rentar dues vegades al dia, una després d’esmorzar i l’altre abans d’anar a dormir”, els hi ha explicat Mª José Barragán, higienista del CAP d’Amadeo Torner als alumnes de primer.

“Els hi expliquem com és la boca, quins aliments han de menjar per no tenir càries, i tot seguit els hi ensenyem com s’han de raspallar bé les lents. És important que a partir dels 6 anys els nens tinguin consciència de com raspallar-se bé les dents, tot i que fins els 8 anys els pares els han de fer sempre un repàs”, afegeix Barragán.

Maria del Mar Sabater, Odontòloga del CAP d’Amadeo Torner i Referent d’Odontologia Metropolitana Sud, remarca la importància de tenir una bona salut bucodental “Una bona salut de les dents contribueix a prevenir problemes dentals en la vida adulta. Com més aviat és la activitat preventiva als infants, més lliures de càries estaran quan ja tenen 12 o 13 anys. Les càries si no es tracten és una malaltia que produeix moltes complicacions”.

Tots els alumnes de primer i sisè de primària de L’Hospitalet rebran una revisió bucodental a l’escola. A més, aquest curs aquesta campanya s’introdueix per primer cop als alumnes de I4 de les escoles de la ciutat.