Dins el cicle d’obres d’autors locals amb motiu d’aquest Sant Jordi 2024, LHDIGITAL us presenta la novel·la Una aventura de por vida (Eride Ediciones, 2024), obra de Concepción G. Lorenzo, veïna de L’Hospitalet. Una història de ficció que ens fa reflexionar sobre la capacitat de supervivència de l’ésser humà en situacions límit.

A la Sara li canvia rotundament la vida quan, amb vint anys, s’enamora perdudament d’un home casat i divuit anys més gran que ella. Després de dibuixar-li un món meravellós no li costa gaire esforç convèncer-la perquè abandoni la seva família i se’n vagi a viure.

Els anys que dura aquesta relació estan quallats de moments de tota mena. Sota un prisma personal es van descrivint fidelment les dures vivències, el clima existencial que generen i la necessitat vital de sortir del caos.

Es tracta doncs d’un relat a cor obert, amb un diàleg clar i senzill, on es van alternant episodis autènticament esquinçadors amb altres desenfadats i optimistes, en què la protagonista, ja alliberada, mostra l’univers meravellós que s’obre davant dels ulls.

Més sobre l’autora

L’autora, natural de Santa Creu de Mudela (Ciutat Real), resideix des dels 8 anys a Barcelona i actualment viu a L’Hospitalet, a Granvia Sud. Ha cursat estudis de comptabilitat, peritatge mercantil, informàtica i programació i després d’opositar a l’administració pública ocupa una plaça com a funcionària de carrera a l’Ajuntament de L’Hospitalet. Una aventura de por vida és la seva primera novel·la, tot i que compta amb obres de teatre infantil, relats i contes infantils pendents de publicar. Ha participat a Jocs Florals i Certàmens literaris.