La novena edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! comença dijous, 2 de novembre. Aquest dilluns s’han presentat les 31 propostes culinàries que hi participen i els establiments autors de cada tapa.

Del 2 al 26 de novembre la ciutadania podrà gaudir d’aquesta iniciativa que ofereix plats de tardor i consumició en diferents establiments de la ciutat. Aquest any, el preu del platillo passa de 4 a 4,5 euros, a petició dels establiments participants, per adequar l’import a la pujada del preu dels aliments, però mantenint ua tarifa ajustada que afavoreixi la participació.

A l’acte de presentació, hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide; representants dels establiments participants i de les entitats col·laboradores, i el padrí de la ruta, Oriol Casals, xef i copropietari del restaurant Teòric.

Jose Antonio Alcaide, ha destacat que “aquesta és una de les rutes més consolidades que tenim a la ciutat, a més s’ha guanyat un espai dins de l’àmbit metropolità. Enguany a més ens hem de felicitar per el volum d’establiments que han mostrat el seu interès en participar en aquesta novena edició, arribem als 31 restaurants i locals. Una xifra que mostra el dinamisme que té el sector de l’hostaleria i la restauració de L’Hospitalet”.

Les rutes estan impulsades per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog“L’Hospitalet Gastronòmic”, amb l’objectiu de promoure i dinamitzar la gastronomia local i la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic.

Rècord de participació d’establiments en aquesta novena edició

Aquesta edició hi participen 31 establiments, entre bars, restaurants i cocteleries, que competiran amb propostes originals de cuina de temporada, tradicional o creativa, una xifra rècord de participació des de la creació de la ruta el 2014.

Al desembre, es lliuraran els premis als millors platillos de la ruta. Un jurat professional decidirà els guardons al Platillo més saborós, el Platillo més creatiu i el Platillo de millor qualitat gastronòmica.

I l’última categoria, el Platillo més popular, serà escollidapels ciutadans. Cada establiment tindrà una urna perquè els comensals votin el seu platillo preferit i, entre tots els participants, se sortejaran diferents premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta.

Consulta el programa amb els establiments que hi participen