Tres milions d’euros que l’Ajuntament ha rebut dels fons europeus dels fons Next Generation es destinaran a afavorir la mobilitat a peu i ampliar voreres, i a millorar la qualitat de l’aire, amb la plantació de nou arbrat a 23 carrers d’arreu de la ciutat. L’Hospitalet ha rebut una nova partida total de 9,5 milions d’euros d’aquest programa de la UE, que s’invertiran en un paquet ampli de millores a l’espai públic amb criteris de sostenibilitat.

Lluís Traveria Sáez, cap de servei de Projectes Estratègics de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha destacat que l’ampliació de voreres ha de propiciar els “itineraris per a vianants i també disminuir el trànsit a dins dels carrers”, mesures que és complementaran amb la plantació de nou arbrat.

I ha afegit que se seguirà un principi d’equilibri territorial, ja que “aquests carrers on es faran aquestes obres per millorar la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire estaran distribuïts per tota la ciutat”.

Els altres 6,5 milions d’euros que resten d’aquesta partida de fons europeus, s’ha previst destinar-los una part a actualitzar les escales mecàniques que connecten la Torrassa i Santa Eulàlia, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de la ciutadania i propiciar l’accés a l’estació de Metro.

S’instal·laran també nous semàfors de bicicletes, amb especial atenció a les cruïlles de carrers de zones industrials per, d’una banda, reforçar la seguretat i, d’una altra, afavorir la mobilitat sostenible.

Segons Lluís Traveria Sáez, “és a les zones industrials on hem detectat un risc més important i també volem fomentar els desplaçaments a la feina en un mitjà de transport que no sigui el cotxe”.

Igualment, s’instal·laran aparcaments per a bicicletes, de 50 places, a tocar de les estacions de transport públic de Bellvitge i l’avinguda Carrilet i de l’estació de Metro de l’hospital de Bellvitge.

En l’àmbit de la mobilitat també es donarà un nou impuls a la creació de zones d’aparcament regulat, àrees verdes, per a residents; blaves, d’estacionament limitat; i grogues, de càrrega i descàrrega, al Centre, Sant Josep, la Florida i les Planes. I es completarà el pla de Santa Eulàlia i Sanfeliu.

I una altra actuació prevista en aquesta nova partida de fons europeus Next Generation, també relacionada amb la sostenibilitat i el medi ambient, és adquirir 15 autobusos elèctrics, que es destinaran a ampliar la flota de vehicles ‘zero emissions’ de Transports Metropolitans de Barcelona.

L’Hospitalet ha assumit el compromís de reduir d’un 40% les emissions contaminants fins l’any 2030.