Jean Carlos Zamora és un tatuador que viu al barri de Collblanc i que, enguany, participa a Tattoo Solidari. Aquesta jornada, que forma part del BAUM Fest-Barcelona Tattoo Expo, se centra en ajudar mitjançant l’art del tatuatge a dones que han passat per una mastectomia causa d’un càncer de mama. Aquest any se celebra la segona edició de Tattoo Solidari i s’ha ampliat a persones que estan en transició de gènere.

El local Four Roses Fine Line, situat a Barcelona, és l’espai escollit per dur a terme la segona edició de Tattoo Solidari. En Jean Carlos acaba de perfilar els detalls del tatuatge que farà a l’Aiden Clara, un noi que va començar la transició de gènere fa dos anys i que el juliol de l’any passat es va fer una mastectomia com a part del procés. “No sabia si em podia treure els pits o no”, explica l’Aiden que al final va arribar a la conclusió que “si hi havia gent que se’n posa, jo me’ls puc treure”.

Després de prendre la decisió, ara ha optat per fer-se un tatuatge artístic per cobrir la cicatriu i l’encarregat de fer-lo és Jean Carlos Zamora. Aquest tatuador de L’Hospitalet participa per segona vegada a Tatoo Solidari i explica que “és bastant diferent una pell amb cicatriu perquè és més delicada i no pots punxar tan profund”. Els tatuatges d’en Jean Carlos són realistes i opta per tapar la cicatriu amb les ombres i els detalls.

El tatuatge reparador pot canviar vides i per aquest motiu un dels objectius de la jornada és donar a conèixer als pacients que disposen d’aquesta opció. La directora del BAUM Fest-Barcelona Tatoo Expo, Laura Cubero, explica que “se sap poc” que hi ha la possibilitat de fer un tatuatge sobre una cicatriu, ja sigui artístic o no. De fet, durant la jornada solidària també s’ha fet un tatuatge per cobrir una necrosi d’aureola a causa d’un error mèdic.

Tattoo Solidari forma part del Festival de Cultura Urbana BAUM Fest- Barcelona Tattoo Expo, que se celebra del 6 al 8 d’octubre a Fira Barcelona i que reunirà els millors artistes del món del tatuatge.