El sindicat policial SPL-CME ha acampat davant de l’Ajuntament per demanar l’increment d’efectius. Denuncien que hi ha més atemptats contra agents de l’autoritat per la manca de personal. Des de l’equip de govern, argumenten que han signat un conveni col•lectiu amb els sindicats majoritaris i que “utilitzen la campanya electoral per aconseguir visibilitat” i recorda que en les reunions que han mantingut amb el sindicat només els hi han transmès reivindicacions econòmiques.
Des del sindicat policial SPL-CME, i segons el seu primer secretari, Juanjo Torán, “no hi ha prou patrulles per oferir la seguretat que es mereix la segona ciutat de Catalunya. Només treballem amb tres patrulles durant la nit, en una ciutat de 260.000 habitants”.
Des d’aquest sindicat, vinculen la manca d’efectius a “un major nombre d’atemptats contra els agents de l’autoritat. De nit, necessitaríem el doble d’agents que tenim ara”.
En quan a les hores extres, denuncien que en el darrer any “s’han endarrerit dos cops seu pagament, i això provoca que no es trobin agents per cobrir esdeveniments especials, que sovint es cobreixen amb aspirants que encara estan a l’Institut de Seguretat de Catalunya”.
Torán ha posat sobre la taula que “tampoc s’ha comprat contenidors adients per emmagatzemar la quantitat de marihuana que decomissem, i això provoca que tot l’edifici del carrer Migdia faci olor”.
Reacció de l’equip de govern
El primer tinent d’alcalde, Francesc Belver, afirma que es tracta “d’un sindicat minoritari que no va tenir presència a la signatura fa dos mesos del conveni col•lectiu que han ratificat la resta de sindicats”. Belver assegura que s’han reunit amb ells i des d’aquest sindicat els han fet arribar un document, al qual ha tingut accés els Mitjans de Comunicació, on fan públiques les seves reivindicacions i totes les demandes són de caràcter econòmic.
El primer tinent d’alcalde afegeix que “intenten utilitzar la campanya electoral per donar-se visibilitat en l’àmbit polític” i desmenteix la relació que s’intenta establir entre inseguretat i manca d’efectius.
Pel que fa als esdeveniment especials, “la plantilla es reforça amb agents que vulguin fer hores extres. El cap de setmana hi ha aspirants que estan completant la seva formació amb pràctiques com s’ha fet sempre”.
Segons Belver, va haver un problema en la gestió administrativa de les hores extra que “ja ha quedat esmenat i ara ja es cobren al mes següent d’haver-se realitzat”.
Actualment, la plantilla de la Guàrdia urbana la formen 410 efectius i està previst incrementar-la a partir de l’any 2020.