Els diferents cossos de seguretat que actuen a la ciutat han realitzat aquest dimecres vespre una nova operació policial a la zona nord de la ciutat. L’objectiu ha estat reduir els robatoris amb violència i intimidació a la via pública, que segons dades de la policia autonòmica han augmentat un 23% durant el 2023 a la ciutat.

El dispositiu policial conjunt dissenyat per Mossos, Guàrdia Urbana i Policia Nacional, que rep el nom de Brida, es va saldar amb 7 detencions, 41 identificacions i 3 vehicles escorcollats. També es van practicar controls de drogues, de trànsit i inspeccions a establiments.

Aquest tipus d’operatius es realitzen periòdicament. El darrer es va fer fa un mes. Segons ha explicat l’inspector de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, Daniel Garcia, a banda de les identificacions, “amb aquest tipus de control obtenim informació que afegim a la base de dades i les analitzem de cara a futures investigacions. Així definim perfils criminals, horaris o modus operandi. El dispositiu Brida s’adapta a la informació que obtenim cada setmana”.

Un dels detinguts, acusat d’homicidi

Dels set detinguts, el cas més greu és la detenció d’un individu que es trobava en cerca i captura per haver comès presumptament un homicidi amb arma blanca fa uns mesos a L’Hospitalet.

Altres dos dels detinguts estan acusats de furts d’objectes per valor de 400 euros. En concret se’ls ha interceptat amb productes que acabaven de robar en una botiga de Passeig de Gràcia. Mentre que un altre dels detinguts està acusat d’un delicte de recaptació per dur a sobre un mòbil que constava com a sostret.

Les altres tres persones detingudes es trobarien en situació irregular en el país i vulnerarien la llei d’estrangeria.

Tot els detinguts han de passar a disposició judicial abans de 72 hores.

L’augment de robatoris amb violència i intimidació comesos a la via pública ha estat la tònica a tota l’Àrea Metropolitana, segons informes des de Mossos. Les xifres de L’Hospitalet, 23% d’increment, serien similars a les registrades a la ciutat de Barcelona, tot i que la mitjana metropolitana se situa en el 20 %.

Divendres, Junta Local de Seguretat

La seguretat ciutadana i el compliment de les normes de civisme i convivència a L’Hospitalet s’abordaran aquest divendres en el marc de la sessió plenària de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet. Aquest òrgan es reuneix periòdicament per avaluar i establir les polítiques de coordinació en matèria de seguretat i civisme.

L’alcaldessa, Núria Marín; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, presidiran la junta.