A l’entrada del parc de la Torrassa, pel carrer Montseny, cantonada amb Rosalía de Castro, l‘Associació Educativa Itaca ha presentat un mural per commemorar els 45 anys de l’entitat que treballa pel lleure infantil i juvenil a Collblanc-Torrassa.

El mural artístic medeix 30 metres de llarg i ha estat encarregat a Rebobinart, que ha escollit a l’artista i muralista Nuria Toll per realitzar-lo. “Hi ha diversos elements com la font de la Plaça Espanyola. També he volgut fer unes finestres, com si fos un edifici, on conviu gent de diferents edats i cultures” destaca Toll.

“Estem molt contents de començar el curs celebrant els 45 anys d’Itaca i amb aquest mural hem volgut fer un regal al barri,” explica la subdirectora de l’AE Itaca, Lídia González. “Volem reflectir la diversitat que tenim al nostre barri, la convivència i la riquesa”, afegeix González.

A l’acte han assistit la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García, i la regidora del districte de Collblanc-Torrassa, Olga Gómez. “Porten molts anys treballant al barri i que millor que plasmar amb una intervenció artística el que suposen pel barri”, afegeix Gómez.

Itaca compleix 45 anys i segueix en plena forma. De fet, enguany, continuen amb nous projectes com el projecte AMAM que acompanya a mares embarassades i en període de postpart, o també el projecte d’espais oberts. A més, organitzen els casals de tarda que compten amb tres-cents nens i nenes cada dia.

Projecte AMAM per a mares embarassades que impulsa AE Itaca

“També hem d’encetar l’Inserjove, el projecte d’inserció laboral dels joves que comptarà amb una trentena de participants. I, és clar, continuem el procés comunitari, on hi cap tota la gent del barri” explica Lídia González. Una gran participació que demostra que després de 45 anys, a la travessia del vaixell d’Itaca se sumen més passatgers.