La plaça de la Cultura ha acollit aquest dissabte el Festival EsCultura. L’esdeveniment convida als veïns de Bellvitge-Gornal a imaginar l’espai públic que els hi agradaria poder gaudir.

L’alumnat de batxillerat de l’Institut de Bellvitge ha enganxat fotografies sobre els murs metàl·lics del Centre Cívic i Comunitari de Bellvitge. Les cares d’alguns veïns del Gornal i de Bellvitge ara són visibles per tal de fer homenatge a tots aquells que han lluitat per transformar el barri.

David Aïnsa, professor de l’Institut de Bellvitge, explica que aquest mural té dos objectius: “posar cara a la gent gran del Centre Cultural i homenatjar totes les generacions de veïns del barri que d’una manera o un altre han aconseguit que Bellvitge passi de ser camps de cultius a un barri com en el que vivim avui en dia”.

L’activitat forma part de la primera edició del Festival EsCultura, un projecte que incentiva les persones a col·laborar en la transformació de l’espai públic. La plaça de la Cultura s’ha convertit en un escenari on s’ha donat lloc a tota classe d’activitats: tallers de ball, mostres d’escultures i entreteniments pels més petits. Leandro Madrazo, responsable del Festival EsCultura ha explicat que totes les instal·lacions i escultures que s’han portat a terme durant el cap de setmana a la plaça de la Cultura han estat aprovades per un concurs públic tenint en compte que han d’incentivar l’espectador a apropiar-se de l’espai públic”.

El Festival EsCultura està inclòs en el programa del projecte A Place, una iniciativa cofinançada per l’Agència Europea Creativa que treballa per estrènyer els vincles entre els individus i els espais que habiten.