El Ple municipal del mes d’abril va aprovar una modificació de crèdit per destinar un milió d’euros a les obres de rehabilitació de l’edifici de l’Escola Municipal de Musica-Centre de les Arts al Gornal.

El passat mes de desembre de 2023, l’EMMCA va haver de deixar la seva seu al Gornal per motius de seguretat quan es van descobrir esquerdes importants en els seus murs.

Arran d’aquesta situació, i per tal de poder diagnosticar l’origen de les patologies estructurals i les possibles solucions, es van realitzar un seguit d’estudis i es van col·locar uns testimonis a la zona per tal monitoritzar l’evolució dels moviments del terreny en que se suporta l’edifici.

L’enginyeria contractada per fer aquest estudi ha conclòs que les esquerdes als envans i la façana estan ocasionades principalment per l’assentament de les fonamentacions.

L’informe de l’enginyeria proposa una actuació consistent en l’execució d’unes noves fonamentacions micropilotades que han de garantir la seguretat de l’estructura de l’edifici. Així mateix també caldrà demolir el sol i construir un de nou amb una estructura armada.

El projecte tècnic, al juny

La primera fase de les obres és la redacció del projecte, que es troba en execució i que està previst que quedi enllestit el juny de 2024. Un cop es tingui el projecte, caldrà licitar l’obra. La modificació de crèdit per import d’un milió d’euros que es va fer al Ple municipal d’abril es destinarà a finançar aquesta obra.

L’EMMCA ara, a l’edifici del CEMFO

Finalment, l’activitat de l’EMMCA es va traslladar a les instal·lacions del CEMFO, a la carretera del Mig, on es troben actualment.

L’alumnat va viure amb incertesa el procés de canvi. “Quan ens van dir la notícia que ens traslladaven, a mi em va costar una mica de gestionar on ens ficarien”, explica Júlia Galindo, alumna de trombó. No obstant això, està molt contenta de tornar en algun moment a l’edifici del Gornal.

D’altra banda, Sara Fernández, mare d’un alumne del centre comenta: “tot i que agraïm moltíssim que ens hagin donat aquest espai per continuar estudiant, formant-se i gaudint de la cultura i de l’art, realment no és un espai que estigui habilitat pel que és l’EMMCA”. Finalment, és pregunta “quines són les dates i els terminis si és que els tenen o no” demanant més comunicació per part de l’Ajuntament.