El Districte Cultural de L’Hospitalet acollirà un nou espai anomenat ArtStudio CaixaForum. Concretament es troba ubicat a l’Avinguda del Carrilet amb el carrer Leonardo da Vinci, on s’ubicarà una part del fons d’obres d’art de l’entitat.  

El nou centre reunirà la principal col·lecció privada d’Europa, constituïda per 1.069 obres de 445 artistes. Així doncs, la nova infraestructura permetrà reunir totes les obres  de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació La Caixa, en un únic espai que desplegarà un gran potencial per a la conservació, la restauració i el dipòsit d’obres singulars.

L’objectiu és que sigui un centre de referència estatal  per a la recerca i la conservació d’obres d’art i un espai de trobada de professionals de l’art i la cultura i el pensament. 

El president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha presentat aquest dijous l’acord. Segons ha assegurat Fainé, “l’ArtStudio CaixaForum representa el punt àlgid de quaranta anys de treball amb la nostra Col·lecció i ratifica el nostre compromís per difondre l’art i la cultura com a motors de transformació social”

De la seva banda Marín ha afirmat que “L’Hospitalet és una ciutat culturalment molt viva. Des que es va posar en marxa el Districte Cultural, un dels seus objectius com a projecte estratègic de ciutat ha estat impulsar la col·laboració entre agents artístics i culturals i altres agents, entitats i institucions. Ara, amb l’arribada de la Col·lecció ArtStudio CaixaForum, s’acosta als nostres artistes i creatius un patrimoni únic i singular i es reforça un districte que no ha deixat mai de créixer”.

La rehabilitació de la nau començarà a mitjans del 2024 i està previst que entri en funcionament l’any 2026.