El Centre Cultural Tecla Sala va acollir la presentació del llibre “Cultura de Pau”, el llegat de Jaume Botey i Vallès. El llibre compta amb sis articles escrits per persones relacionades amb Botey i compromeses, des de diferents àmbits, amb la cultura de pau. Aquest nou volum publicat pel Centre d’Estudis i l’associació Llegat de Jaume Botey vol ser una eina per reflexionar sobre accions que promouen la cultura de pau, en la línia que sempre va defensar Jaume Botey.

Segons Joan Camós, membre del Centre d’Estudis de L’Hospitalet i editor del llibre, a Jaume Botey “el podríem definir com un pacifista, com una persona en contra de les accions violentes, com una persona que buscava el diàleg en les situacions més complexes siguin polítiques, siguin econòmiques, siguin socials”.

Durant la presentació s’ha recordat la seva participació activa al moviment “No a la guerra”. De fet va ser una de les persones que va actuar com a escut humà a Irak per intentar evitar el conflicte bèl·lic en aquest país.

Enric Villaplana, Maria Villanueva, Pere Brunet, Martí Olivella, Tica Font i Cécile Barbeito són els autors dels sis articles. Els articles tracten temes diversos, com ara l’anàlisi de diferents articles del mateix Jaume Botey, les primeres accions d’objecció de consciència contra el servei militar o un retrat de la situació geopolítica mundial en els darrers anys i en l’actualitat i els riscos per a una cultura de pau que comporta.

Pere Brunet, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, ha destacat que “en moments com aquest en què el conflicte Israel-Palestina es troba en una situació critica, cal activisme i un aspecte essencial que sempre va defensar Jaume Botey, l’esperança. La gent a Europa no vol la guerra, la gent al món no vol el conflicte a Israel-Palestina i per tant hem de tornar a fer un gran crit de No a la guerra!”.

El llibre “Cultura de Pau”, el llegat de Jaume es pot comprar a la seu Centre d’Estudis de L’Hospitalet, que es troba al complex Tecla Sala. El preu és de 18 euros.