Posar en contacte jovent de diversos centres educatius d’arreu de la ciutat perquè aquest acabi ideant projectes que ajudin a la gent gran a adquirir autonomia en l’àmbit de la tecnologia; aquesta és el moll de l’os del projecte ‘TaLHent Up!’, que s’ha presentat a l’Auditori Barradas. 

Més 180 joves de cicles professionals dels instituts Provençana, Can Vilumara i L’Hospitalet-Planeta i de l’escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella han format una quarantena d’equips mixtes, de tal manera que cadascú aportarà coneixements de la seva branca per presentar propostes d’alfabetització digital.

L’Adrián assenyalava que “la gent gran potser necessita una mica més d’ajuda”, mentre que la Lucía recordava que “són d’una altra època, però els joves d’ara els haurem d’ajudar i segur que amb aquest projecte podran fer-ho”.

La Carme posava l’accent en el fet que “tot i que siguem d’estudis diferents està bé que cadascú pugui aportar el seu punt de vista al projecte”. I la Isabel apuntava que “els haurem d’engrescar perquè s’hi sentin capaços de fer-ho”. I l’Andrés Torrijos Garcés deia de forma ben gràfica que “no és que sigui burro, és que em perdo una mica amb les tecnologies”.

El projecte ‘TaLHent Up!’ estarà liderat per Torre Barrina, l’equipament de referència en matèria de tecnologia, creació audiovisual i innovació social, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital.

David Qurós Brito, tinent d’alcaldia d’Innovació Social, esperonava el jovent d’aquest projecte a “escoltar els nostres avis i que sàpiguen quines son les seves preocupacions, la seva problemàtica a l’hora d’accedir a la tecnologia”. De la seva banda, Sandra Ruiz Peralta, cap de Projectes d’Innovació Social, destacava que “un tret diferencial és que quio validarà i hi donarà el vist–i-plau als projectes serà la pròpia gent gran de la ciutat”.

De les propostes dels 40 equips multidisciplinaris se’n farà una tria de 4 finalistes, que es presentaran a l’Smart City Congress, el congrés internacional de les ciutats que aposten per la tecnologia com a eina per millorar la qualitat de vida, que es farà a Fira Granvia, del 15 al 17 de novembre.