L’Associació de Diabetis de Catalunya (ADC), una entitat dedicada a connectar i defensar a les persones amb diabetis, presenta una carpa informativa a l’Hospital de Bellvitge dedicada a la salut i al benestar.

L’objectiu d’aquest 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, és conscienciar sobre la malaltia, donar a conèixer la importància de portar una vida saludable i anar al metge a fer-se revisions periòdiques. “Hi ha persones que són diabètiques, però al no saber-ho  no es cuiden i quan es donen compte la malaltia ja està molt avançada” comenta Virginia Ortega, delegada de l’ADC.

També recalca la importància de cuidar-se.  Un estil de vida saludable redueix el 80% de probabilitat de patir diabetis tipus 2. Per prevenir-la és essencial tenir una alimentació equilibrada i realitzar activitat física regularment. A més, és recomanable tenir cura de la salut mental i evitar el consum d’alcohol i tabac.

Francisco Rubio, voluntari de l’Associació i diagnosticat amb diabetis tipus 1 des de fa més de  30 anys, ens informa sobre la millora de qualitat de vida que han tingut les persones amb diabetis. Actualment, compten amb un sensor que permet comprovar els nivells de glucosa en qualsevol moment, evitant les punxades.

“Ha sigut un gran canvi en la vida de tots” afirma Francisco i destaca la millora que ha suposat per ell en els episodis d’hipoglucèmia que pateix per les nits: “ara el sensor m’avisa quan comença a baixar la glucosa, em prenc alguna cosa i no tinc cap problema” i recorda com abans com no ho detectava a temps i es marejava amb els episodis d’hipoglucèmia.

En el cas dels joves, cada vegada són més els que utilitzen bombes d’insulina, dispositius petits i fàcils d’utilitzar que administren insulina als pacients al llarg de tot el dia.

Des de L’Hospitalet, a més de la paradeta d’informació a l’Hospital de Bellvitge, també se’n farà un altre al Centre Comercial La Farga el dimecres de deu a dues del migdia. Per una altra part, el color blau que simbolitza la lluita contra la malaltia, il·luminarà, per primera vegada l’edifici de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la nit del 14 de novembre, el Dia Mundial de la Diabetis.