‘Dones descalces. Tabús i Feminitat’ és un documental que ha servit de teló de fons a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, a L’Hospitalet. En el reportatge, les dones expliquen els canvis socials que s’han viscut a favor de la igualtat. 

Dones descalces. Tabús i Feminitat és un documental fet per Aurora Anton i Sònia Pons, redactora i realitzadora de TV L’Hospitalet, respectivament. Aurora Anton també ha escrit la lletra i canta la cançó del documental “Dones Descalces”, composada pel músic i actor Andreu Rifé. En el reportatge es recullen testimonis de diverses generacions de dones que expliquen els avenços que s’han produït a la nostra societat en l’àmbit de la igualtat de gènere. Alhora denuncien els estereotips que encara avui persisteixen, com ara que les dones tenen una menor capacitat intel•lectual o de treball.

El documental es va projectar ahir al Teatre Joventut. La tinenta d’alcalde de Benestar Social i responsable del Programa Municipal de la Dona, Dolors Fernández, va explicar que l’objectiu d’aquest reportatge ha estat que les dones de L’Hospitalet expliquin com ha canviat el pensament social col•lectiu en qüestions com la sexualitat, la maternitat i la feina, entre d’altres.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Núria Marín, va dir que la lluita de la dona per aconseguir la igualtat de drets i oportunitats encara continua i que encara queda molta feina a fer pel que fa a les polítiques socials.

La presidenta del Grup de Dones del barri del Centre, Pepita Castro, va centrar les reivindicacions en aconseguir la igualtat de salaris entre homes i dones per desenvolupar la mateixa feina i també en desenvolupar més polítiques de conciliació laboral i familiar.

La celebració d’ahir va coincidir amb altres dues fites històriques: el centenari de la celebració del dia de la dona i els 25 anys del CAID, el Centre d’Atenció i Informació a la Dona, que ha esdevingut una referència per a d’altres ciutats en l’àmbit de la promoció i l’atenció social a les dones.