Organitzat per la coordinadora d’AMPAS Endavant, aquest Concurs de còmic i dibuix del barri de Collblanc-la Torrassa és una activitat cultural que se celebra cada any amb l’objectiu que els més joves coneguin el patrimoni històric del barri. Els participants han de dibuixar o pintar algun edifici emblemàtic de Collblanc-la Torrassa. Enguany s’han presentat més de 1.000 dibuixos.

L’Elian Martínez, de 12 anys, ha estat el guanyador d’un dels premis especials del Concurs de Còmic i Dibuix de Collblanc-la Torrassa amb un dibuix de Torrebarrina, on ha volgut mostrar les diferents situacions i vivències que poden passar al parc que envolta aquest edifici. Una il•lustració on és veu, a més de Torre Barrina, a diferents personatges que envolten aquest equipament emblemàtic de Collblanc.

Elian ha assenyalat que “la idea era mostrar el que podem viure els nens al parc durant l’estona que estem jugant a través dels dibuixos i dels diferents personatges de la il•lustració”.

L’art de dibuixar acompanya a l’Elian des de molt petit, quan ja pintava a qualsevol lloc o indret de casa seva. Sheila Borques, mare de l’Elian, ha explicat que “li agrada dibuixar. Des dels 3 anys pinta a qualsevol lloc de casa meva, fins i tot els llençols!”.

L’Antonio Carrasco i la Milagros Urbaneja han estat altres dos guanyadors del Concurs de Còmic i Dibuix de Collblanc, en aquest cas dins de la categoria de gent gran. Tots dos s’han mostrat molt satisfets dels premis que han aconseguit per pintar i omplir les plantilles dels edificis i monuments més importants del barri.

El Concurs de còmic i dibuix Collblanc-La Torrassa que ha celebrat la setena edició ha valorat 1.024 originals distribuïts en un total de 12 categories. En total s’han lliurat 48 guardons. El premi Antoni Bernal ha estat per a Lena Pullas amb un còmic d’inspiració japonesa. Recordem que l’Antoni Bernal va ser un dibuixant de La Torrassa, que va treballar entre d’altres a l’editorial Bruguera i es considera un dels millors il.lustradors de còmic i obres de literatura infantil i juvenil de les dècades dels anys 60 i 70.