Un 25% de catalans és a prop de ser una persona pobra o veure’s en risc d’exclusió. Una dada que pot semblar freda però que és dramàtica per a qui s’ho està passant malament en veure que no té allò suficient per menjar o fer front a les despeses comunes.

L’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) ha fet un informe on mostra la realitat social catalana. Hem parlat a l’Entrevista de l’Informatiu amb Marta García, de la vocalia de pobresa de l’ECAS i ha dit que “és una situació enquistada que no millora”.

García ha explicat que “després de la crisi econòmica del 2008 i malgrat recuperacions econòmiques posteriors la pobresa continua i els bons resultats econòmics no impacten en la població. Una de les causes que més ofeguen als ciutadans és el preu de la vivenda i l’increment molt important del cost de la vida”.

Tot i treballar un 10% de la població ocupada és pobra

La vocal de pobresa de l’ECAS ha destacat “com des de la crisi de la Covid els preus s’han incrementat i s’incrementen d’una manera molt diferent als sous. La feina s’està precaritzant i, fins i tot, hi ha un 10% de persones que tot i treballar estan en situació de pobresa, un fet que s’està fent crònic. La pobresa material severa s’ha triplicat des del 2009”.

Marta García ha lamentat que “les mesures per pal·liar la pobresa no augmenten des del punt de vista econòmic com sí ho ha fet el pressupost de la Generalitat. Calen mesures més agosarades per trencar aquesta dinàmica de tanta desigualtat”.