La gala de la 18a edició de la gala d’entrega de premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet organitzada per l’Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) ha premiat al curt It’s a gray, gray world, del cineasta iranià Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib. Es tracta d’un curt d’animació sobre la repressió i la lluita per la llibertat i els drets LGTBI. La gala d’entrega de premis es va celebrar als Cinemes Filmax Granvia.

Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib, guanyador del Festival de Curts de L’H

El Festival de Curts de L’Hospitalet és un esdeveniment cultural consolidat a la ciutat que té com a objectiu promoure la creativitat i el talent dels joves cineastes de fins a 35 anys i oferir-los una plataforma per mostrar el seu treball.

El festival va lliurar 10 premis en tres categories: Global, curts internacionals de cooperació; Metropolis, curts realitzats en 48 hores, i Clips-240, videoclips exprés.

La segona categoria és Metropolis, curtmetratges realitzats en 48 hores, en els quals ha d’aparèixer la ciutat de L’Hospitalet en la història argumental. Durant la gala es van projectar els quinze curts finalistes i,finalment, l’obra Desig, del cineasta Xavier Blanco, es va endur el primer premi, així com el premi al Millor Guió i a la Millor Interpretació. El curtmetratge endinsa l’espectador al bosc dels desitjos que tenen totes les persones al seu interior. Xavier Blanco ja va guanyar la mateixa categoria en l’edició anterior amb el curt CryTime.

Xavier Blanco, guanyador del Metropolis

Finalment, aquest any, el festival incloïa una categoria nova, Clips-240, videoclips exprés gravats en 10 dies. L’obra guanyadora, realitzada per Candela Giró, serà el videoclip oficial de la cançó La Puta (M)ama, del grup musical Ladilla Rusa. Tania Lozano i Víctor Clares, membres del grup, van ser els encarregats de lliurar el guardó.

Candela Giró, guanyadora Clips-240

La categoria Global ha rebut més de 200 curtmetratges, un rècord de participació; a la categoria Metropolis s’hi ha presentat 50 equips, i a la nova categoria de videoclips, hi han participat 16 obres. Tots els curts finalistes i guanyadors es van projectar durant la gala.

El festival reparteix més de 3.300 euros entre els guanyadors de les tres categories, a banda de cursos de formació i altres premis. A més, el primer i el segon premi de les categories Global i Metropoliss’inclouranen la plataforma Filmin durant un any.

Els  premis del Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet

Categoria Global

1r premi– It’s a gray, gray world, de SeyedMohsenPourmohseniShakib

2n premi – Cementerio de coches, de Miguel Ángel Olivares

3r premi – Magia Negra, d’Almudena Vázquez

Categoria Clips-240

Candela Giró

Categoria Metropolis

1r premi –Desig,de Xavier Blanco

2n premi –Esta es nuestrapelícula, de Mario Ramos

Premi Millor Guió –Desig, de Xavier Blanco

Premi Millor Fotografia – Albert Muns, per Paraules d’un Somriure

Premi a la Millor Interpretació –Mònica Campillo, actriu del curt Desig

Premi del Públic – Paraules d’un Somriure, d’Albert Muns