L’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i Aigües de Barcelona han signat un conveni per desenvolupar el projecte Punt Tic de la Florida. Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet aportaran 50.000 euros cadascun per a la continuïtat d’aquest projecte.

El projecte Punt TIC està englobat en el programa Territori Social d’Aigües de Barcelona i emmarcat en el projecte transformador Barris i comunitats, motors de transformació social de la Diputació. El seu objectiu és desenvolupar processos d’alfabetització digital. És d’accés gratuït. Ofereix equipament informàtic, acompanyament i assessorament personalitzat i s’adreça al veïnat d’aquests dos barris.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha explicat que “aquest projecte va néixer com una experiència pilot i té el compromís del govern municipal d’impactar a tota la ciutat. Era necessari fer-ho a la Florida, però ens hem adonat que també és imprescindible a d’altres barris de L’Hospitalet”.

De la seva banda, Alba Barnusell, delegada de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i comunitat de la Diputació de Barcelona, ha assegurat que “aquesta iniciativa nascuda L’Hospitalet és exportable a d’altres ciutats on tenen demandes i problemàtiques semblants. A partir de l’èxit d’aquest Punt TIC que és una joia, podem transferir aquest coneixement i el podem replicar a d’altres municipis”.

Gestionat per joves del barri

El Punt TIC està gestionat per joves dels barris que han abandonat els seus estudis, tenen dificultats d’inserció laboral i que han rebut una formació prèvia com a gestors telemàtics.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aïgues de Barcelona, ha destacat que “els joves que formeu part d’aquest projecte teniu un altre manera d’entendre les relacions intergeneracionals, i també demostreu l’important que és treballar en equip per aconseguir els nostres objectius”.

La iniciativa s’emmarca en una doble estratègia de l’Ajuntament de L’Hospitalet. D’una banda, des del Pla Integral les Planes-Blocs Florida, dins de l’acció 9 del pla d’acció 60:30, que té com a objectiu la millora dels serveis i recursos del barri, així com enfortir el teixit associatiu. D’altra banda, des del programa municipal L’Hospitalet 6.0, que vol digitalitzar la ciutat, impulsar la nova economia del municipi i lluitar contra l’escletxa digital.

Durant aquest any, el Punt TIC de la Florida-Les Planes ha atès a més de 6.900 persones i han realitzat més de 7.000 gestions. El primer semestre de l’any també han format 527 persones.