El cicle d’espectacles La Xarranca d’Hivern ha presentat aquest cap de setmana “Contes reciclats”, un espectacle de la companyia “Un raig de sol”, que a través d’històries divertides parla amb els infants sobre la importància de tenir cura del medi ambient.

La Sol Galatro és contacontes des de fa uns vint anys i creu aquests són una eina fantàstica per passar-ho bé però també per a fer pensar: “Explico una història sobre un nen que coneix la importància de l’aigua, però que va descobrint com aquesta és tan necessària en el dia a dia i pren consciència. Al final, aquestes històries ajuden a veure que és un problema de tots però també una solució de tothom”.

La narració compta també amb una il·lustració que s’elabora mentre es va recorrent la història, i que immortalitza els personatges que hi apareixen: “El dibuix ens ajuda a recuperar el valor que hem explicat al llarg del conte i també és un record per algunes de les famílies que venen” explica la Sol.

Aquest espectacle forma part de la nova programació infantil i familiar del Centre Cultural Santa Eulàlia, que en aquesta edició s’ha obert com a novetat a espectacles de diversos gèneres com clowns, contes o musicals. La seva directora, Carmen Ortega, assegura que el públic ha agafat amb moltes ganes el nou cicle: “En edicions anteriors fèiem només titelles, i ara ens hem obert a tot tipus d’espectacles. De moment, les dues primeres funcions han estat un èxit, hem fet ple, i en les properes setmanes encara queden espectacles de ball, màgia o clown”.

Les activitats que són gratuïtes, se celebren els dissabtes a les 6 de la tarda i estan programades fins al 16 de març.