El Concurs de còmic i dibuix de monuments i edificis històrics de Collblanc-La Torrassa arriba a la setena edició. Organitzat per la Coordinadora d´AMPAS Endavant de Collblanc-La Torrassa té l’objectiu que infants i joves coneguin el barri de forma divertida fent un dibuix o un còmic on apareguin monuments o edificis del patrimoni històric. Enguany un còmic inspirat en la cultura japonesa ha estat en guanyador del Premi Antoni Bernal.

El Concurs de Còmic i dibuix Collblanc-La Torrassa es consolida i arriba ja a la setena edició. Concretament, s’han presentat 1.024 originals en un total de 12 categories. El premi Antoni Bernal ha estat per a Lena Pullas Chauhan un còmic d’inspiració japonesa on un parella surt victoriosa d’un incident i es declaren el seu amor, sota la mirada del Pont de La Torrassa.

Des de la Coordinadora Ampas Endavant han destacat “la gran implicació per part de les escoles, entitats i comerços que fan que el concurs creixi a cada edició”. Recordem que l’Antoni Bernal va ser un dibuixant de La Torrassa, que va treballar entre d’altres a l’editorial Bruguera i es considera un dels millors il.lustradors de còmic i obres de literatura infantil i juvenil de les dècades dels anys 60 i 70.

Cal destacar a la categoria “Explica’m i dibuixa’m”, que l’any passat va quedar vacant, i que premia com la gent gran explica una història referent a un edifici històric del barri  i una persona jove, d’institut o escola en fa un dibuix. Un treball intergeneracional que aquesta any ha premiat a Dayana Barreto Machuca amb Domingo Delgado i Ana Domínguez, de la residència d’Avis la Torrassa i a Soia Rodríguez Garcia, Encarna Miralles i Mercedes Sánchez.

L’acte d’entrega de premis es va fer aquest diumenge en un Auditori de La Torrassa, i s’han entregat guardons en diferents categories com la de Difusió i Participació dels centres escolars s’ha premiat a les escoles Pep Ventura, Charlie Rivel i Sant Jaume. Pel que fa a la Difusió i Participació de les Entitats, els premis han estat per l’Associació Educativa Ítaca i el Punt Òmnia Fundació Akwaba.