La Fundació Avismón ha celebrat un dinar amb els voluntaris i usuaris de L’Hospitalet per agrair-los la tasca que fan. Actualment, gràcies a aquesta entitat privada, una trentena de persones grans que viuen soles poden comptar amb acompanyament durant unes hores a la setmana. Un ajut que els millora molt l’estat d’ànim i les relacions socials. 

L’Assumpta i la Marga es van conèixer fa sis anys a través de la Fundació Avismón. L’Assumpta viu sola a casa seva i necessita ajuda per sortir al carrer. Per això, es va posar en contacte amb la Fundació i ràpidament li van oferir l’acompanyament d’una persona. Ara, la Marga la visita dues hores tots els dimarts i han fet molt bona amistat.

La Marga, que va començar amb el voluntariat abans de la jubilació, assegura que “l’Assumpta ha canviat molt des que ens vam conèixer, ara és una altra persona i es relaciona molt més. A més, m’agraden molt les converses que tenim sobre cinema, ella en sap molt més que jo i em posa al dia”.

L’Assumpta i la Marga han assistit al dinar que ha organitzat la Fundació Avismón per agrair-los la tasca que fan. Fins a un centenar de persones s’han trobat en un restaurant de L’Hospitalet. “Fem aquest dinar, en part, perquè les persones que viuen en situació de soledat no desitjada es coneguin entre elles i facin xarxa“, ha explicat la Sandra Puerto, tècnica d’Avismón a L’Hospitalet.

La Fundació Privada atén actualment 35 persones de L’Hospitalet en risc d’aïllament social. Els ofereixen, gràcies a la col·laboració d’un equip de voluntaris, acompanyament presencial dues hores a la setmana o bé acompanyament puntual per fer gestions fora de casa o trucades telefòniques de manera regular.

“Sobretot a Collblanc i a la Torrassa hi viuen moltes persones en aquesta situació i cada any en rebem més que venen per derivació. Que coneguin el nostre servei és positiu, perquè els ajuda molt a millorar les relacions socials, però això vol dir que cada any necessitem més voluntaris per poder atendre tots els usuaris”.