La nit del 20 al 21 de novembre es van comptabilitzar unes 100 persones que dormien al carrer a L’Hospitalet. És un recompte que va fer la cooperativa Suara encarregat per l’Ajuntament de L’Hospitalet. Aquesta xifra és inferior a l’anterior recompte que van fer les entitats que treballen amb aquest col·lectiu i similar a la del primer, el del 2021.
En aquesta ocasió, el primer recompte oficial que feia L’Ajuntament, a més, es recollia informació de les persones sense llar mitjançant una enquesta. “És una de les peces del pla del sensellarisme que s’està treballant i que ens ha de permetre, conjuntament amb la informació que hem extret d’aquest recompte doncs quina és la situació que tenim a la ciutat i quines necessitats n’hi ha” explica la tinenta d’alcaldia de Ciutat de Drets, Laura García Manota.
Al centenar de persones sense llar que es van comptabilitzar també s’haurien de sumar les quaranta-dues persones que aquella nit pernoctaven al centre residencial d’estada limitada Els Alps.
Amb totes les dades del recompte es vol conèixer quina és la situació a L’Hospitalet i a partir d’aquí, adequar el Pla Local d’abordatge del sensellarisme, que actualment s’està redactant. S’han mantingut reunions amb les entitats que hi treballen amb aquest col.lectiu com Creu Roja, Fundació La Vinya o Càritas perquè hi aportin idees. Amb el pla es vol millorar l’atenció a les persones sense llar i proposar nous recursos.
“És necessari tenir més recursos per l’atenció de la salut mental. Això és una cosa que estem reclamant” detalla la tinenta d’alcaldia. “Hi ha gent que viu al carrer amb problemes de salut mental o d’addiccions, i per exemple, no poden entrar a Els Alps perquè aquí no es pot consumir” posa com exemple García Manota.
Aquest Pla local de l’Abordatge al sensellarisme és el primer que es fa a L’Hospitalet i forma part del contracte-programa que van signar l’Ajuntament i el Departament de Drets Socials. De moment, no hi ha data de quan podria aprovar-se.