Un camió d’escombraries es va incendiar dilluns cap a les 23 hores al carrer Gravina de Pubilla Cases. Segons Bombers, el camió ha cremat totalment i ha afectat 8 vehicles estacionats i també les façanes de tres edificis propers, en concret els números 36, 38, 40 i 49. En concret, el primer pis del número 40 s’ha vist afectat per les flames.

Foto Ajuntament de LH. El camió cremat

La intensitat de les flames ha provocat que es trenquin els vidres d’aquests tres edificis i que el fum entri en l’interior dels habitatges. Un total de 19 persones han estat ateses per inhalació de fums. Només una ha necessitat ser traslladada a un centre hospitalari.

En l’operació han participat 8 dotacions de bombers. També s’han desplaçat al lloc dels fets efectius de la Guàrdia Urbana i responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament.

Aquest matí, acompanyats dels bombers, alguns dels veïns han pogut accedir als seus habitatges. És el cas del Juan Antonio Valverde. Viu a l’entresol i explica que el menjador, el passadís i una de les habitacions han quedat negres pel fum. Va viure l’incendi amb nerviosisme. “Estava amb les meves mascotes i no podíem sortir. Els veïns van intentar ajudar-me, però no podien”. Finalment quan van arribar els bombers el van auxiliar i va anar a dormir a casa d’un familiar.

També han estat afectats dos establiments que hi havia als baixos dels quatre edificis afectats: una perruqueria i un forn de pa. Avui no han pogut aixecar la persiana. “A dins hi ha molta cosa trencada com vidres” explica Mohammed Tariq, propietari del forn de pa, que viu al costat i va anar en el moment de l’incendi a portar aigua. “Però gràcies a Déu que jo estic bé.”

El camió d’escombraries pertanyia a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, que té la contracta del servei de recollida de residus de L’Hospitalet.

Hores d’ara ja han finalitzat els treballs de neteja de la zona afectada i el consistori ha parlat amb Endesa per restablir el servei de llum el més ràpid possible als edificis afectats. Les persones afectades es poden dirigir a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) on l’Ajuntament posa a la seva disposició l’equip jurídic, el telèfon d’atenció és el 934026030.

Tècnics d’urbanisme de l’Ajuntament també s’han desplaçat a la zona per comprovar el grau d’afectació dels edificis i assessorar als veïns i veïnes dels immobles. A més, tècnics de serveis socials estan en contacte amb els veïns més afectats per gestionar l’allotjament les properes nits.