La plataforma de continguts de proximitat en català, La Xarxa+, arriba al seu  primer aniversari. L’OTT (sigles en anglès de over-the-top) ha aconseguit consolidar-se com la plataforma dels mitjans de proximitat amb 63.000 nous usuaris registrats i s’ha convertit en un punt de referència de l’ecosistema audiovisual local català.

La plataforma permet veure la programació d’una trentena de televisions locals de Catalunya, entre elles Televisió de L’Hospitalet, recuperar els programes fins set dies enrere i gaudir de continguts temàtics com castells, esports, cultura, documentals, etc.

Els esdeveniments d’esports, castells, tradicions i cultura popular s’han situat com els continguts més consumits tant en les emissions en directe com en el servei de vídeo a la carta (VOD). Des de la seva estrena, La Xarxa+ ha ofert més de 800 esdeveniments en directe i suma prop de 5.300 continguts.

Un altre dels èxits de la plataforma és la capacitat per arribar a un públic més jove. Gairebé la meitat dels usuaris han indicat que tenen menys de 30 anys.

La Xarxa+ continua apostant per l’àudio amb la incorporació de pòdcasts temàtics elaborats per les emissores locals. Actualment, disposa de 1.300 pòdcasts.

La Xarxa+ es va presentar oficialment el 14 de febrer de 2023, amb un espectacle immersiu a l’espai IDEAL Centre d’Arts Digitals de Barcelona.

El projecte de La Xarxa+ ha comptat amb finançament del fons Next Generation de la UE.