Nova incidència a Rodalies. En aquesta ocasió, es tracta d’un robatori de coure que s’ha produït a l’estació de Montcada-Bifurcació, el qual ha provocat que els trens no puguin circular pels túnels de Barcelona. Aquesta situació ha produït afectacions importants en les línies R1, R2 Sud, R2 Nord, R4 i en la R3, que directament no presta servei.

Des de Rodalies de Catalunya indiquen que, de moment, es recomana fer-ne ús d’altres mitjans de transport, ja que el servei està molt alterat i encara no se sap durant quant de temps es trobarà afectat. Les línies funcionen de la següent manera:

  • R1: Circulació entre Badalona i Arenys de Mar. S’encamina als viatgers al Metro.
  • R2 sud i Regionals: Inici i final a Bellvitge.
  • R4 sud: Inici i final a L’Hospitalet.
  • R4 nord: Cerdanyola – Manresa/Lleida
  • R2 nord: Montcada Reixac – Portbou
  • R3: suspensió del servi
  • R7 i R8: servei alternatiu per carretera.

Aquest nou robatori de coure que ha deixat paralitzada la xarxa ha coincidit amb la jornada electoral. Des del Govern, la vicepresidenta Laura Vilagrà, ha titllat la situació de caos intolerable i ha afegit que aquesta situació afecta directament el dret de vot i pot tenir repercussions en la participació. També ha demanat al Ministre de Transports, Óscar Puente, que restableixi el servei com més aviat millor.

Des de Renfe encara no hi ha previsió de quan se solucionarà la incidència i treballen a la màxima velocitat per minimitzar l’afectació. Recomanen fer ús de serveis de transport alternatius.

Es poden consultar els horaris de Rodalies de les properes circulacions per qualsevol estació i en temps real a través d’aquest web, indicant l’estació d’origen, únicament. I també a través d’aquesta app. També es pot consultar l’estat del servei per a noves informacions al web de Rodalies.