L’Hospitalet commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones aquest 25 de novembre amb el tradicional acte institucional convocat davant l’Ajuntament. Serà a les 17.30h quan representants de les associacions de dones de la ciutat donaran lectura al manifest redactat pel Programa Municipal de la Dona i per les entitats. També és prevista la performance #SeAcabó a càrrec de Dona cancó.

En paral·lel, aquest mateix dia el Grup de Dones del Gornal organitza una taula informativa i a Bellvitge, Amalvígia Grup de Dones, té previst pintar un mural amb la participació dels joves de l’esplai i totes les veïnes que vulguin participar-hi. En acabar, hi haurà un vermut feminista amb l’actuació de Malva “Cançons de dona a dona”.

En el Ple ordinari d’aquest mes, quatre dels grups polítics municipals representats al Consistori (PSC, ERC+EUIA, PP i LHECP) van aprovar una moció de suport a aquest manifest, que dur per lema «Ja n’hi ha prou». Es va desmarcar el grup de Vox.

El manifest porta per lema “Ja n’hi ha prou. Aturar la violència és responsabilitat de tothom”. El text recorda que en el que portem de 2023, un total de 53 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles i en dues dècades s’han comés 1.238 feminicidis, amb la qual cosa, cada setmana una dona és assassinada per la violència masclista. «No volem que aquestes morts quedin en una estadística», conclou.

Els actes commemoratius del 25N a la ciutat s’han succeït durant la darrera setmana i s’extendran la vinent, amb diversitat d’activitats per sensibilitzar i denunciar aquesta xacra social. La programació d’actes ha comptat amb lectures de poesia, exposicions, masterclass de defensa personal femenina o tallers organitzats per diferents àrees de l’Ajuntament, com els serveis de Joventut o Biblioteques i nombroses entitats i associacions juvenils i feministes de la ciutat.