Les famílies de l’Escola Paco Candel denuncien que continua la situació de bloqueig burocràtic en la construcció del nou edifici per a l’escola. Apunten que si el conveni regulador entre Ajuntament i Generalitat que ha de permetre la licitació de les obres no se signa abans que acabi el mes de juliol tornaran a les mobilitzacions.

Les famílies de la Paco Candel hauran de continuar esperant per veure l’inici de les obres del futur edifici per a l’escola. I la paciència se’ls acaba. Tot i que al gener, Ajuntament i Generalitat asseguraven que l’acord era a tocar, el curs escolar ha acabat i això encara no s’ha fet realitat. Les famílies denuncien que el conveni entre ambdues administracions, que ha de permetre licitar les obres, es troba en una situació de bloqueig burocràtic per part de la Subdirecció General d’Economia pel Compromís Plurianual.

“És un departament que no sabíem que havia de signar el conveni regulador i això està parant el tema de la construcció de l’escola”, ha explicat Lorena González, membre de la junta de l’AFA Paco Candel. Asseguren que aquest fet està endarrerint les obres i que “nosaltres esperàvem que es pogués començar a construir el març del 2024 i ara ja no sabem quan serà”, ha afegit.

Des de l’Ajuntament asseguren que ho tenen tot preparat perquè tan bon punt s’aprovi el conveni es pugui començar amb la licitació de les obres. “El Departament d’Educació està esperant que la seva intervenció doni el vistiplau al documentat treballat entre ambdues institucions”, ha apuntat David Quirós, tinent d’alcaldia d’Educació. “Nosaltres ja hem aprovat el projecte executiu de què serà l’obra de la Paco Candel i com que tenim els recursos i el projecte executiu, en el moment en què tinguem el conveni aprovat, podrem treure el concurs perquè també tenim les bases de la licitació de les obres a punt”, ha afegit Quirós.

Les famílies, però no estan disposades a esperar més, per això, asseguren que si el 31 de juliol el conveni no s’ha aprovat i s’ha començat la licitació de les obres tornaran al carrer i les mobilitzacions de cara al setembre.