El mag i clown Txema Muñoz porta l’espectacle de màgia “Gota” al cicle de teatre gestual inclusiu GestViu, que es farà el divendres 9 de febrer al Centre Cultural La Bòbila. El muntatge vol fer una reflexió sobre l’escassetat de l’aigua al món.

Al ritme d’unes gotes imaginàries, Txema Muñoz es mou a l’escenari amb un cubell d’aigua a la recerca d’un llenguatge personal i una manera de presentar l’art de la màgia diferent. Per crear “Gota”, Muñoz s’ha entrenat amb la ballarina Claire Ducreux, i també a l’Ecole National de Cirque, l’espai de creació del Cirque du Soleil. Finalment ha comptat amb la direcció de Leandre Ribera, un referent en el món del clown.

“Estem intentant portar l’art de la màgia a un altre codi de comunicació que fins ara no s’ha portat”, ha explicat Muñoz. El mag ha agafat els recursos del clown i ho ha sumat a la màgia per crear un espectacle que vol, també, reflexionar sobre l’escassetat de l’aigua al món.

No és la primera vegada que aquest mag i clown amb llarga trajectòria, i que acumula reconeixements internacionals, participa al cicle de teatre gestual inclusiu Gestviu. “Dóna a reflexionar als artistes que hi ha gent que pot tenir problemes visuals, de moviment, d’ansietat… i cada vegada està més present a les arts escèniques, i es tracta de posar-ho en valor i tenir-ho present”, diu Muñoz.

El muntatge “Gota” es va començar a gestar fa un any i el proper 9 de febrer al Centre Cultural La Bòbila es representarà per primera vegada davant del públic. L’estrena està prevista pel mes de setembre.