Tro, el Centre de producció de la cultura tradicional i popular, celebra els 25 anys i s’han previst tot un seguit d’activitats per commemorar que la tradició de les entitats de foc i de cultura popular de la ciutat gaudeixen de molt bona salut.

El dissabte 6 hi haurà a diferents de la ciutat un seguit de celebracions relacionades amb el bestiari, l’imaginari popular, les entitats de foc i de diables provinents de diferents punts dels països catalans.

A les 17 hores començarà a la Ermita de Bellvitge, la representació de les noces de Ramón Berenguer i Peronella d’Aragó, un esdeveniment de l’any 1150 en què per primer cop apareix un text on es parla la participació del diables com a representació de festa popular.

Al llarg de l’acte, una companyia teatral farà una representació d’una fira medieval.

Tot seguit, a les 18 hores, el protagonisme arribarà de la mà del cercavila amb diferents colles de percussió. El recorregut sortirà des de la mateixa Ermita i passarà pel Parc de Bellvitge, Rambla Marina i la Plaça Amalvígia.

A partir de les 19 hores, des de la Rambla Marina amb el carrer Crom començarà el Correfoc. Les 25 colles de Diables provinents dels països catalans i del País Basc que participen aniran creuant la Porta de l’Infern. El final del correfoc estarà a l’Avinguda del Carrilet, a la rotonda del Pont de la Llibertat

El fi de festa arribarà amb un sopar amb totes les colles participants i ball amb un Dj i amb el grup de versions Aguateques. La festa final tindrà lloc als jardins de Pablo i Picasso i de Salvador Dalí, situats entre la rambla de la Marina i l’avinguda Carrilet