El grup de música d’arrel Trèvol ha estat el guanyador de la setzena edició del concurs “Sons” de la Fira Mediterrània de Manresa. Tres dels quatre components del grup han estat alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA).

Com a guanyadors del concurs, Trèvol podrà enregistrar un disc que es presentarà a l’edició del pròxim any de la Fira Mediterrània de Manresa. El premi també inclou poder actuar a escenaris clàssics de la música tradicional com ara el Tradicionàrius, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Música a la Vila del Vendrell i l’Ethno Catalonia de Banyoles.

A més, participaran en l’obrador de la Fira, el programa d’acompanyament artístic que des de fa un parell d’anys serveix per estimular la nova creació al voltant de la cultura popular i tradicional.

El grup Trèvol està format per Laia Glück (gralla, oboè i veu), Léonie Martet (flabiol i tamborino), Bernat Garcès (teclats) i Martí Fleta (bateria). Fa poc més de sis mesos que el grup es va crear per actuar a la Festa de la Gralla de Vilafranca del Penedès. Des de llavors s’han pujat a escenaris de diferents poblacions catalanes, entre elles Manresa en el marc de la Fira Mediterrània.

Segons Laia Glück, ara comença un any que serà molt intens. “Tenim moltes ganes d’aprofitar l’oportunitat que ens dona aquest premi”, ha dit.  

El repertori de Trèvol versiona i reinterpreta temes tradicionals d’arreu i els dona el seu caràcter especial, influenciats per altres estils musicals.

Estudiants de l’EMMCA i de l’ESMUC

La Laia i el Bernat estan vinculats al món de la música i de la cultura popular de L’Hospitalet des de petits. La Laia ha formar part dels Grallers de Bellvitge. Va estudiar molts anys a l’EMMCA i va actuar en moltes ocasions amb formacions de música tradicional de l’escola. Aquest curs és, a més, professora de l’EMMCA, tasca que compatibilitza amb el grau superior de gralla a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

El Bernat es va iniciar en el món de la música a la Coral Els Matiners i també a l’EMMCA. També ha actuat en múltiples ocasions amb formacions de l’escola. Ara estudia piano jazz a l’ESMUC i compatibilitza la seva participació a Trèvol amb altres formacions de jazz.

 També a l’ESMUC estudia la Léonie. I pel que fa al Martí, actualment és estudiant de l’Escola de Música de Badalona. Durant un temps també va ser estudiants de l’EMMCA.