Les Festes de Primavera tenen un punt culminant: dissabte a la tarda. Des de l’inici del fabulari fins al final del correfoc infantil, milers de persones es donen cita a la plaça de l’Ajuntament i al llarg de la rambla. Enguany a més, el fabulari ha arribat amb novetats: tres nous gegants i una nova bèstia de foc.

Els membres del Drac d’Or, entitat gegantera de L’Hospitalet, no podien amagar la il•lusió de presentar tres noves imatges que a partir d’ara formaran part del col•lectiu de gegants de L’Hospitalet. El fabulari va començar amb un relat mitològic que va donar pas a la sortida a la plaça de l’Ajuntament dels tres gegants: Zeus, Hades i Poseidó. Zeus, el déu suprem de l’Olimp; Hades, el déu de l’infern; i Poseidó, el déu del mar.

“Volíem renovar els nostres gegants. Però no volíem fer una rèplica dels que ja tenim, que són obra del recentment desaparegut Jordi Macabich. Així que es va apostar per uns gegants totalment diferents. Per això hem creat els treus déus de l’Olimp”, explica Xavier López, cap de colla del Drac d’Or.

Zeus, Hades i Poseidó van encapçalar el cercavila del fabulari, seguits per la resta de gegants i capgrossos de la ciutat i d’altres de colles convidades. Després, les bèsties de foc, amb la Rata de Bellvitge, la Medusa del Folcat Diabòlic i la Satània de Patunyetes, entre d’altres.

A la tornada a la plaça de l’Ajuntament, la segona sorpresa del vespre. La presentació de la nova bèstia de foc de L’Hospitalet, Pegàs, un cavall alat de quatre metres de llargada i gairebé tres d’alçada, que porten dues persones i que disposa de 14 punts de foc. “És l’únic pegàs que existeix a Catalunya. A més, la intenció és que el portin dones”, explica Xavier López.

I després que les bèsties de foc fessin la petada final del fabulari, un altre petada, la de la porta de l’infern, també a la plaça de l’Ajuntament. Darrera esperaven les colles infantils de diables que van protagonitzar un altre cercavila, el correfoc infantil de la festa.

Concerts i moltes coses més

Un riu de gent va circular per la rambla durant tot el dia, gaudint de les paradetes d’artesans,de la fira de la terrissa, de la fira de la cervesa i de diverses actuacions musicals. Tot al voltant d’aquest artèria neuràlgia de les Festes de Primavera, un munt de bars que participen en la Primavera de Tapes.

I quan es feia foc, la música va agafar el protagonisme. La Primavera in Black, als jardins de Can Sumarro; la Señora Tomassa, Oques Grasses i Fills de la Flama, a la Remunta; i Siniestro Total i MClan,a La Farga.

Per cert, que a La Farga, des de dissabte a la tarda es pot veure la cua dels seguidors incondicionals de Gemeliers, els protagonista del darrer concert en aquest espai.