Nou arbrat, nou enllumenat i nou mobiliari urbà. Els espais on estaran les estacions de metro de l’L9 a L’Hospitalet s’han renovat i ja estan a disposició de la ciutadania.  

L’arribada de la Línia 9 del metro no només porta canvis subterranis. Els espais que rebran les estacions al seu pas per L’Hospitalet ja s’han adaptat tot i que el metro encara no està en funcionament.

Collblanc

Es tracta d’una superfície de 1.500 m2 situada a la cruïlla entre la travessera de les corts amb la carretera de Collblanc. Després d’enderrocar les finques expropiades per la Generalitat, a l’espai s’hi ubicarà la futura entrada a les estacions de l’L9 i l’L5 i l’ascensor al nou vestíbul.

A més, s’han tractat les façanes dels edificis propers de les finques expropiades i enderrocades. S’ha col•locat un sòcol de 4 metres amb aplacat de granit fosc a partir del qual s’han implantat un entramat de plaques d’alumini de diferents tonalitats.

Gornal

En un espai d’uns 1.400 m2 s’han instal•lat parterres amb gespa i arbrat, nou enllumenat, nova pavimentació i mobiliari urbà. La configuració de la zona s’ha adaptat per a poder rebre l’estació de l’L9 i s’ha resevat espai per a poder instal•lar l’ascensor que unirà la superfície amb el vestíbul.

Torrassa

Prop de 1.200 m2 que ja estan oberts a l’ús ciutadà. En aquest entorn, a diferència dels anteriors, l’ascensor i les escales mecàniques de l’estació de l’L9 ja estan en funcionament. L’espai s’ha adaptat en funció al projecte de l’Eix Cívic que comunicarà els parcs de La Torrassa i Les Planes.

A més, a La Florida s’ha obert un aparcament amb capacitat per a 90 vehicles, concretament al costat de la plaça de Granada.

En tots els espais, la urbanització s’ha fet tenint en compte les necessitats de ventilació i sortides d’emergència de les estacions de metro de la futura L9.

Retard a l’L9

Les obres de la Línia 9 del metro, la més llarga d’Europa, han patit retards durant la seva execució. En un principi havia d’estar a ple funcionament el 2014. Quan es va saber que no seria així, el teixit empresarial juntament amb les administracions locals van lamentar que perjudicaria a la recuperació econòmica.

Recentment la Generalitat ha anunciat que intentarà que la Línia 9 funcioni el 2016. L’L9 unirà l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb l’aeroport d’El Prat, un impuls per a entorns econòmics clau com ara la Fira Gran Via 2 i la plaça Europa. A L’Hospitalet hi tindrà 7 parades de metro.