Una vintena de treballadors de l’Hospital General de L’Hospitalet s’han mobilitzat per demanar facilitats a l’hora d’aparcar a prop del seu lloc de feina. I és que temen que la posada en marxa d’unes 1.300 places de zona verda i blava a Pubilla Cases, que ara està en fase de proves, els deixi sense opcions d’estacionment gratuït al barri.

En aquest sentit, Carolina Palos, treballadora de l’Hospital, assegura que “quan es posi en marxa no tindrem on deixar el cotxe i no podrem venir a treballar, perquè tenim sous petits i no ens arriba per pagar un pàrking. Donem un servei públic a L’Hospitalet i l’Ajuntament ha de dir-hi alguna cosa”.

En aquest sentit, la demanda de places d’aparcament gratuït per als treballadors xoca amb la voluntat de l’Ajuntament de destinar les noves places de zona verda als residents. Així, el tinent d’alcalde de Convivència i Mobilitat, Pepe Castro, assenyala que “el principal objectiu dels estacionaments regulats és que els veïns de Pubilla Cases puguin estacionar al propi barri. Ells són els que viuen al barri tot l’any”.

Els promotors de la mobilització, que compten amb el suport del comitè d’empresa, asseguren que la zona d’estacionament regulat afectarà uns 150 treballadors de l’Hospital.

Per això reclamen solucions, com habilitar els solars propers, que han quedat fora de la Zona AIRE, com a aparcament reservat al personal sanitari. “Els veïns també han d’aparcar, però l’Ajuntament hauria d’habilitar alguna zona per a nosaltres”, diuen.

Tot i això, Pepe Castro explica que “hem emplaçat als treballadors de l’Hospital a aparcar en aquests solars gratuïtament, però l’Ajuntament no pot reservar zones per a ningú en concret perquè, a més, aquests terrenys són privats”.

Així, Castro interpel·la el Consorci Sanitari Integral, en el qual s’integra l’Hospital General. “Si el Consorci elabora un pla de mobilitat, com tenen molts altres llocs de treball, pot trobar solucions, com ara llogar algun solar per als seus treballadors o buscar concertacions amb algun pàrking proper. Però, evidentment, no és responsabilitat de l’Ajuntament llogar solars ni posar-los a disposició d’un col·lectiu determinat, els solars estan a disposició dels ciutadans i no fem cap distinció”.

D’altra banda, des del consistori asseguren que l’Hospital compta amb una bona cobertura de transport públic, amb parades de metro, tramvia, autobusos i taxis.

Una resposta que no satisfà els treballadors afectats. “Qui pot ja ve en transport públic, però hi ha persones que no tenim altres possibilitats. Jo visc en una urbanització i no puc venir de cap altra manera que no sigui en cotxe”, afirma Palos.

Des del col•lectiu asseguren que continuaran mobilitzant-se fins que no tinguin una alternativa per a tots els treballadors afectats. Després d’haver mantingut una primera trobada amb l’Ajuntament, que va oferir la possibilitat d’estudiar solucions per a casos puntuals, els treballadors declinen seguir reunint-se amb el govern municipal.