Continuen les protestes de sindicats i col·lectius professionals de la xarxa sanitària contra el Tercer Acord Laboral pactat pel Departament de Salut de la Generalitat i els sindicats majoritaris, per considerar que la distribució salarial i altres condicions laborals i professionals no son equitatives.

Aquesta nit, CGT i el Sindicat de Personal Tècnic d’Infermeria (SESNNLLE) han convocat una assemblea per tractar aquest tema i han refermat la seva oposició frontal al nou marca laboral del personal de l’ICS. Una trentena de treballadors i treballadores ha acabat passant la nit al vestíbul de l’hospital. Recordem que la pujada salarial no és equitativa i que tampoc no preveu cap mesura per recuperar el poder adquisitiu perdut després d’anys de retallades.

Raquel Oliver Ruiz, del sindicat , ‘Sin Nosotros No Late La Enfermería’, sindicat del personal tècnic d’Infermeria, ha inssistot que l’increment del 5% que s’ha acordat no és equitatiu entre totes les categories professionals i “es concentra en un col·lectiu molt concret”, els metges, “quan la resta de treballadors també formem part de la Sanitat”.

I ha afegit que “tampoc no compensa les retallades i la pèrdua de poder adquisitiu i drets que ens han tret tots aquests anys, així que les suposades millores no van a millor”.

També critiquen que el Sindicat de Metges, UTG i CCOO, els sindicats majoritaris, presentin com a millores aspectes que s’havien pactat en el marc laboral anterior, però que no es van arribar a aplicar, com la jornada de 36,5 hores.

Maribel Ramírez Gallardo, delegada de la CGT de l’Hospital de Bellvitge, ha assenyalat que “diuen que hem baixat la jornada salarial a 36,5h, però això ja es va pactar en el segon acord i amb les retallades les van pujar a 37h, per tant no hem aconseguit res. Tornem a fa 17 anys amb les mateixes condicions, i ara la vida no és la mateixa”.

Després d’aquesta tancada al vestíbul de l’Hospital de Bellvitge, la CGT i el Sindicat de Personal Tècnic d’Infermeria no descarten convocar noves mobilitzacions de protesta, de caire més contundent.