Nou dia de protestes de personal sanitari de centres d’atenció primària de la ciutat, del CUAP Pura Fernández i de l’hospital de Bellvitge. Es desmarquen del darrer preacord laboral subscrit per la Generalitat i per sindicats majoritaris (CCOO, UGT, SATSE i el Sindicat de Metges de Catalunya), ja que consideren que hi ha col.lectius que se’ls ha menystingut.

Davant dels CAPS, des de fa uns dies, part del personal està mantenint aturades d’uns 15 minuts. Avui també s’hi han afegit treballadors del centre d’urgències del carrer Cobalt. Igualment, aquest divendres també altres sanitaris de l’hospital de Bellvitge han tallat durant una estona la C31 al seu pas per L’Hospitalet.

Missatge del Servei Català de Trànsit a través de xarxes socials a les 12h

Les protestes s’estan realitzant a diferents municipis. Dimecres, per exemple, treballadors de l’hospital de la Vall Hebró van tallar la ronda de Dalt. Aquesta acció la va convocar el sindicat CATAC-CTS, el qual considera que aquest darrer acord no té en compte treballadors d’infermeria i d’altres especialitats, i que no se senten representats.

El III Acord de Condicions de Treball de l’ICS subscrit fa uns dies pel Departament de Salut i per CCOO, UGT, SATSE i el Sindicat de Metges de Catalunya, s’aplicarà per als pròxims quatre anys, però segons els participants en les protestes, no satisfà plenament les necessitats i expectatives de tot el personal sanitari, com són administratius, tècnics de laboratori o de rajos i algunes categories d’infermeria i auxiliars.

Els manifestants, segons CATAC, exigeixen que s’incorporin millores significatives abans de la seva finalització, amb l’objectiu de “garantir condicions laborals més justes i adequades per als treballadors de l’ICS”.

Fonts dels treballadors han confirmat que aquestes concentracions són només les primeres d’una sèrie de mobilitzacions planificades, i adverteixen que, en cas que l’administració no respongui a les seves reivindicacions, estan disposats a intensificar les accions, incloent-hi la convocatòria de vagues.