El Govern ha aprovat una nova línia d’avals de crèdits ICO per l’accés al primer habitatge amb hipoteca per a joves i famílies amb fills amb uns ingressos inferiors a 37.800 euros bruts. Per conèixer en què consisteix i la seva lletra petita hem parlat amb l’Ana González, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de L’Hospitalet.

González ha dit que “són 1.500 milions d’avals i es vol proporcionar el 20% de l’import de la compravenda. Cal recordar que qui ho rep ha de tornar els diners a l’ICO en un termini de 10 anys, és a dir, no és un regal i això ha de quedar molt clar”.

Cal fer números abans de ficar-s’hi

Ana González ha recordat que “comprar un pis inclou certes despeses que no estan dins de l’aval i s’han de tenir estalviat uns diners per fer front a la compra i diria a qui vulgui comprar que han de tenir estabilitat laboral i tenir en compte que l’entitat bancària aplicarà un interès una mica superior pel 80% restant que a la resta de compradors”.

Les entitats financeres han d’establir el conveni de col·laboració amb l’ICO i estudiar la informació de la persona que accedeix. Els bancs seran molt rigoroses perquè la persona ha de tornar el 80% i l’altra 20%.