El segon dia de les Festes de Primavera comença amb una de les activitats tradicionals que s’ha recuperat els darrers anys, la catifa floral a la plaça d’Eivissa que confeccionen grups escolars i esplais dels barris de la Florida, les Planes, Pubilla Cases i Can Serra, amb disseny de Gerard Jove.

Hi participen: Esplai Florida, Esplai Can Serra, Comissió de Festes de Pubilla Cases, Comissió de Festes de la Florida, Grup de Festes de Can Serra, Associació de veïns Districte IV, Hermandad Rociera Rocieros de Carmona, Associació de Comerciants i Empresaris de la Florida, Cofradía 15+1, L’HOrgull, Hermandad Rociera Pastora Almonteña, Diables i Diablesses de la Florida, Capgrossos de la Florida i ALPI.

Hi treballaran des de les 9 del matí i, a les 18h, es farà la trepitjada amb la participació de Gegants i Capgrossos de la Florida.

A l’eix de les rambles segueixen en marxa la Fira d’Artesans, la Fira de Manualitats dels Casals de Gent Gran i la Fira de la Cervesa Artesana. També continua la Primavera de Tapes, una trentena de propostes gastronòmiques i una beguda, a 4€ cadascuna.

Per a la gent gran, el clàssic ball de tarda, amb la ballarina Sílvia Bas, a la plaça de l’Ajuntament (16.30h)

A les 18h s’inaugura la Mostra Floral de Sant Jordi, que organitza Gent de Pau i les floristeries de la ciutat. Es pot visitar a la Regidoria del Districte I (rambla de Just Oliveras, 23) fins al dia 21. Al barri Centre es pot visitar, a més, la Mostra de l’Imaginari Festiu: les figures de protocol, a l’Església de Santa Eulàlia de Mèrida; les bèsties de foc, a L’Harmonia, i els gegants, al Centre Catòlic.

Primavera d’arts de carrer

Els amants de les arts escèniques, el clown i la música tenen una nova mostra d’espectacles de carrer als jardins de la Tecla Sala. Des de 17h, música, dansa i pallasses amb Ska Circus, Boozan Dukes, Kernel Dance Theatre i Les polis.

Al vespre, torna una de les activitats tradicionals, la Passejada nocturna del bestiari (20h) amb bèsties de foc, lleons, àligues, mulasses i bous de tot Catalunya, que aniran de la plaça de l’Ajuntament a la plaça del Repartidor.

MEÉC!, Juan Magán i Sexy Zebras

La música arrenca amb força en portes del cap de setmana. A les 18h comença el festival de música de carrer MEÉEC! al parc de la Torrassa. Hi participen Les testarudes, U.N.I.T.Y., The Steam Rollers, Llobregat Block Party, T.R.U.E., L’H Attack/ Escola Ernest Lluch, Art District i Escolta l’art. Música, dansa i cultura urbana.

A La Farga (21.30h), concert de Juan Magan, pioner de la fusió entre la música urbana i electrònica, i l’artista espanyol amb el major nombre de reproduccions i descàrregues del món. El preu del concert a taquilla és de 24€. Les entrades també es poden adquirir per anticipat a The Project.

També comencen els concerts a la Remunta, organitzats per la Casa de la Música. A partir de les 20h, concerts d’Igual nos Vamos a Morir, barreja de rock alternatiu i lletres profundes; Shego, fusió de sons indie i pop-rock, i Sexy Zebras, rock directe i desenfadat. L’accés és lliure.

I als jardins de Can Sumarro, les primeres actuacions de Primavera in Black des de les 20h, amb sessió DJ, Bourbon Stompers i J. Merino & Revolbert Roll Band.

Terrats en cultura i Monòlegs d’humor

Nova proposta de Terrats en Cultura per a la nit del 19 d’abril, la performance Mare, amb Élida Lucena i Nick June. Cal per reserva prèvia.

Per tancar la nit, Monòlegs d’humor a les 22h. Cinc propostes simultànies a cinc locals de la ciutat i amb cinc monologuistes per petar-se de riure: Raúl Alcaraz a L’Oncle Jack, Toni Cano a El viejo piano, Raventós al Kfè Olé, Elefantana al Mizuwari Cocktail Bar i Sergio Marín a la Sala River.