Arrossegar la gent a la festa. Aquesta ha estat la voluntat de la galejada que han protagonitzat els Trabucaires de L’Hospitalet a primera hora del matí a la plaça de l’Ajuntament.

Amb vestits d’època i trabucs, els membres de la colla han gastat un quilo de pólvora per persones per fer molt de soroll i cridar als veïns a assistir a la plaça de l’Ajuntament on al matí hi ha diverses cites de tradició catalana.

Cercavila de gegants

Després del trabucaires ha estat el torn dels gegants. Totes les imatges s’han plantat a la plaça per assistir al canvi de guàrdia. Els romans Jaume I i Violant d’Hongria, que custodiaven l’edifici Consistorial han sortit al carrer i han entrat, els grecs Roc i Eulàlia, que hi seran fins a l’Onze de setembre.

A partir d’ara, els gegants romans seran els que sortiran a les festes de la ciutat. Els grecs custodiaran l’Ajuntament

Posteriorment han iniciat el cercavila pels carrers del Centre. Hi han participat els Gegants de la Ciutat, el Drac Nomar i els gegants de la Pedrera, Moià, Gràcia de Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Ripoll i Gràcia de Barcelona.

A les 13.30h, ball final i cloenda amb la participació dels castellers, esbarts i sardanistes a la plaça de l’Ajuntament.

Sardanes

Al mateix temps, a la plaça del Repartidor ha tingut lloc la ballada de sardanes de Festes de Primavera, amb música de la Cobla Marinada, i els balls dels aficionats a la nostra dansa, que organitza la Coordinadora Sardanista de L’Hospitalet.