La tercera edició de SAGA, saló del gaming, ja escalfa motors i aquest dimarts s’ha presentat donant a conèixer el lema d’enguany: “Thothom és gamer”, per a un esdeveniment que aplegarà de nou a la ciutat a tots els aficionats, creadors, empreses i institucions releacionades amb els videojocs en català.
El saló, organitzat per Plataforma per la Llengua se celebrarà entre el divendres 29 de novembre i el diumenge 1 de desembre a La Farga Centre d’Activitats amb més de 100 punts de joc, una LAN party per a 200 persones, la copa de les estrelles del League of Legends, els Premis SAGA i com a novetat la final del primer torneig universitari d’esports electrònics “Alma Mater”.
“Alma Mater” és una competició de League of Legends entre facultats de la UB que arrencarà el 10 d’octubre i que es proposa promoure la innovació i el benestar en l’àmbit dels esports electrònics i divulgar-hi valors com la igualtat i la sostenibilitat.
Pel que fa a la resta de la programació, el saló tornarà a apostar pels grans atractius de les edicions anteriors en un espai de gairebé 7.000 metres quadrats. Així, SAGA continuarà oferint un gran espai firal amb estands d’empreses desenvolupadores que mostraran les últimes novetats del món dels videojocs en català, a més de centres formatius, associacions de jugadors i clubs d’esports electrònics.
També mantindrà l’espai de la LAN Party perquè fins a 200 persones puguin jugar durant 56 hores seguides a desenes de videojocs, i programarà competicions de primer nivell en un gran escenari de 14 metres amb els millors equips en català de la competició LlOP de League of Legends. A més, repartirà per tota la Farga desenes de punts de joc per descobrir videojocs actuals i retro, acollirà xerrades i formacions, i permetrà sentir diversos pòdcasts en directe.
En el marc de la roda de premsa de presentació, Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que dona suport a SAGA, ha ressaltat que el Departament de Cultura convoca des de l’any passat (2023) una línia de subvencions específica per fer créixer la presència de la llengua catalana en l’àmbit dels videojocs. També ha posat èmfasi en la importància de donar a conèixer els videojocs disponibles en català i, en aquest sentit, ha destacat la VDJOC, base de dades de videojocs en català, que actualment conté més de 200 videojocs disponibles en català.