Els casos de grip i de covid segueixen a l’alça i a finals d’aquesta setmana s’espera que s’arribi al pic de contagi. Des de l’Hospital de Bellvitge, el seu sotsdirector mèdic, el doctor Jordi Gascón, ens descriu quina és la situació d’aquest centre sanitari de referència, que manté el nivell d’altres anys pel que fa al nombre de casos.

Gascón ha assegurat a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu que “la situació a l’hospital és  la de cada hivern amb un augment de casos per afectacions de diferents virus respiratoris com ara grip o covid . Però la situació està controlada i és similar a la d’hiverns anteriors a la pandèmia”.

No hi ha una preocupació especials per cap virus respiratori concret. “L’únic que ens preocupa és la situació clínica dels pacients, no valorem que provingui d’un virus o d’un altre”.

El sotsdirector mèdic de l’Hospital de Bellvitge afegeix que les darreres versions dels virus i també la vacunació entre la població ha fet que els quadres siguin més lleus que fa uns anys. Tot i que pugui haver més pressió al servei d’urgències, a molts pacients els donem l’alta”.

El doctor Gascón ha descartat cap tipus d’ajornament d’alguna operació quirúrgica no urgent. “No ens ha passat pel cap en cap moment, hauria de pujar moltíssim la pressió a urgències i el nombre d’ingressos perquè arribés a passar. L’activitat programada es manté”.

Pel que a l’ús de les mascaretes en centres de salut, els sanitaris la valoren molt positivament ja que “tota mesura preventiva és bona i ben rebuda, intentar limitar els contagis és sempre una bona mesura. Potser també estaria bé ampliar la seva obligatorietat a d’altres espais amb gent més fràgil”.