La plaça de l’Ajuntament és escenari aquest divendres, a les 18 h, de l’acte d’encesa de llums per donar la benvinguda al Nadal. La ciutat il·luminarà durant les festes nadalenques 81 carrers i 16 places i amb més de 900 ornaments per tots els barris.

Un espectacle audiovisual amb efectes especials, música i coreografies servirà per amenitzar el vespre, fins que s’encengui l’enllumenat nadalenc. Un dels protagonistes de l’acte serà Santa Claus, que amb l’ajuda dels nens i nenes, buscaran el seu ren, en Rudolph, amb la col·laboració d’elfs i fades. Serà un moment màgic fins encendre els llums de Nadal de l’arbre, de la plaça i de la façana de l’Ajuntament. 

La campanya de Nadal s’inicia aquest mateix divendres amb la posada en marxa del portal web de totes les activitats previstes per aquestes festes a la ciutat: www.l-h.cat/nadal (a partir de les 19 h).

“Sent l’escalf dels nostres comerciants i restauradors. Per Nadal compra i consumeix a L’H” és l’eslògan utilitzat per fer promoció del comerç local, reivindicant el seu paper fonamental en aquesta època de l’any.

L’Ajuntament il·lumina un total de 81 carrers i 16 places, 3 espais més que l’any anterior, i s’han distribuït més de 900 ornaments per tots els barris. S’han mantingut tots els ornaments de l’any passat, i, com a novetats, destaca la il·luminació del carrer del Xipreret i del carrer Major, al barri del Centre, i del carrer de Pere Pelegrí, a Can Serra.

D’altra banda, s’ha ampliat la il·luminació a la rambla de la Marina des de l’avinguda del Carrilet fins a Bellvitge, i a la Torrassa, s’ha tornat a il·luminar la plaça Espanyola, un cop finalitzades les obres de remodelació. Al districte de les Planes i la Florida, divendres, coincidint amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc, s’il·luminaran per primer cop dues antigues torres elèctriques d’alta tensió de 41,5 metres d’alçada, actualment reconvertides en elements decoratius, ubicades a l’avinguda de Catalunya. 

L’Ajuntament es fa càrrec, per quart any consecutiu, del pagament total dels llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants. Tot l’enllumenat és de llums led amb consum d’energia molt baix.  

L’horari d’enllumenat serà el mateix de l’any anterior, de dilluns a diumenge de 17.30 a 22 hores. La nit de Nadal i Nadal els llums estaran encesos fins a les 12 de la nit i les nits de Cap d’Any i Reis, fins a la una de la matinada.  

A més, l’Ajuntament ha tornat a col·locar un arbre de Nadal a tots els barris de la ciutat: plaça de l’Ajuntament (el Centre), parc de la Serp (Sant Josep), plaça de les Comunitats (Sanfeliu), plaça del Mercat (Collblanc), plaça Espanyola (la Torrassa), plaça de Pius XII (Santa Eulàlia), avinguda de la Granvia de L’Hospitalet, 25 (Granvia Sud), plaça d’Eivissa (la Florida), plaça dels Blocs de la Florida (les Planes), plaça de Pubilla Cases (Pubilla Cases), plaça de la Carpa (Can Serra), plaça de la Cultura (Bellvitge) i rambla de Carmen Amaya, 26 (Gornal).