L’Hospitalet ho té tot preparat perquè surtin al carrer les processons de Setmana Santa d’enguany. La Cofradia 15+1 sortirà amb la primera, la de la Borriquita, aquest diumenge, a partir de les 10 del matí i la darrera, Diumenge de Resurrecció, a les sis de la tarda. La Cofradía del Cristo del Perdón i de María Santísima de la Amargura sortirà, Dissabte Sant, a les deu del matí, des de la ronda de la Torrassa, 116, amb una única processó. 

Aquest diumenge comença la Setmana Santa i a L’Hospitalet això és sinònim de processons al carrer. La Cofradía 15+1 fa 46 anys que treu els passos al carrer per mostrar el sentiment, la tradició i la devoció que hi ha a la ciutat. El Diumenge de Rams treuen al carrer la processó de la Borriquita, amb sortida i arribada de la plaça de la Bòbila. Començarà a les 10 del matí i acabarà a la una de la tarda. La següent processó serà el mateix Diumenge de Rams per la tarda, a les 18:00, amb Jesús Captiu i sortida i arribada des del carrer Molí.

Felipe Navarro, president de la Cofradía 15+1, ha assenyalat que “estem nerviosos i desitjant començar. Amb molts ànims i amb la mateixa il.lusió que el primer dia i fent un cop d’ull al temps que no sabem si ens acompanyarà o no”.

A més de la restauració d’algunes de les imatges, una de les novetats d’enguany de la Cofradía 15+1 és que dissabte sortiran els ‘Sones de Pasión’. La centúria romana i la banda, que és el punt de sortida a la Setmana Santa a la ciutat, allargarà el seu recorregut més enllà del barri de Pubilla Cases. Segons Felipe Navarro, “aquest acte que es fa dissabte a les cinc de la tarda, és el preludi de la Setmana Santa, que ja ha arribat a la ciutat, i ho anunciem pels carrers de L’Hospitalet amb la música de la banda i la centúria”.

Divendres Sant, la 15+1 treu al carrer tres processons, al matí: la de Jesús el Natzarè, la Verge dels Dolors, que surten a les 8,30 i les 8,45, respectivament. La sortida i l’arribada serà des de la plaça de la Bòbila. Divendres per la tarda, hi ha una tecera processó, la del Crist de l’Expiració, que surt a les 20:30 de la tarda del carrer Molí i acaba a mitjanit al mateix lloc de la sortida.

Dissabte Sant és el moment de la processó de la Mare de Déu de la Soledat i del Sant Sepulcre. Ambdues processons suten de la plaça de la Bòbila, la primera a les 20:00 i la segona a les 19:45.

Finalment, Diumenge de Resurrecció, sortiran les darreres processons, la de Jesús Resucitat i la Mare de Déu dels Remeis, sortiran a les sis de la tarda de la plaça de la Bòbila i acabaran a mitjanit.

Per la seva banda, la Cofradía del Cristo del Perdón y de María Santísima de la Amargura fa una processó, Dissabte Sant, amb la sortida de les imatges del Santísim Crist del Perdó i la Mare de Déu de l’Amargura. Aquests passos sortiran al carrer des del local de l’entitat a la Ronda de la Torrassa, 116. La processó començarà a les 10 del matí i finalizarà a les 14 del migdia aproximadament.